Al ruim een jaar ben ik aan het onderzoeken wat mijn nieuwe weg wordt. Inmiddels is het me duidelijk dat mijn zoektocht bijdraagt aan deze nieuwe weg. Veel mensen zijn zoekende naar hun bestemming, passie of doel. Voor mij was het lang duidelijk dat Nooitmeeropdieet mijn passie en doel was , ik heb altijd gedacht dat ik dit de rest van mijn leven zou doen. Nog steeds weet ik dat Nooitmeeropdieet altijd een betekenis zal houden, maar dat het tijd is voor nieuwe stappen.

Op zoek naar een betere versie van jezelf

Ik heb wel een beeld hoe mijn nieuwe weg eruit gaat zien, maar het wordt nog niet concreet. Het laatste jaar heb ik me veel verdiept in verschillende stromingen, mijn interesse gaat vooral uit naar dit ‘zoeken’. Want ook bij Nooitmeeropdieet zag ik dat mensen altijd op zoek waren naar de betere en vooral mooiere versie van zichzelf. Als ze maar slank waren, dan was hun leven beter, mooier, makkelijker en ga zo maar door.

Maar dit bleek eigenlijk nooit zo te zijn, als deelnemers een doel bereikten, dan waren ze vaak nog niet tevreden, dan moest er toch nog iets anders…

Van doel naar doelvan doel naar doel

Zo gaat het op veel gebieden, op weg naar een doel en bij het bereiken van een doel al weer op zoek naar het volgende doel. En zo was ik ook zoekend naar mijn nieuwe doel. Ik kon mezelf best even de tijd geven, maar op een gegeven moment moest er wel iets gebeuren, vond ik. Ik werd ongeduldig en ontevreden.  Maar ergens voelde ik ook, dat nou net DIT mijn les is.

Is het leven maakbaar?

Want hoe maakbaar is je leven? Als ik naar alle marketing-, secret-, nlp-, tjakka- mensen luister, dan kun je je eigen leven creëren. Maar daar ben ik aan gaan twijfelen. Het leven gaat namelijk altijd anders dan je denkt. Ligt het geluk niet in accepteren hoe het leven gaat en mee gaan in jouw stroom. In plaats van tegen de stroom in blijven zwemmen.

Beide kanten van het leven

Ik voel steeds meer dat het leven me precies brengt wat ik nodig hebt. De laatste tijd zijn dit ontzettend mooie dingen. En toch heeft die zoekende kant van mij de neiging om me te focussen op wat er niet is. Dat ik bijvoorbeeld mijn nieuwe weg nog niet heb gevonden.

Maar die zoekende kant van mij helpt me ook om nieuwe dingen te ontdekken. Zo ervaar ik dat beide kanten er mogen zijn, alle positieve, maar ook al negatieve ervaringen. Je kunt alleen geluk ervaren als je ook weet dat ongeluk bestaat. Je hoeft dus niet weg van wat er niet fijn is, je hoeft het alleen maar te accepteren, het er te laten zijn.

Ik blijf nog even zoeken

Mijn zoektocht gaat dus nog even door, maar ondertussen probeer ik te accepteren dat ik het gewoon nog even niet weet. En ik ga mijn zoektocht de komende tijd nog wat meer delen met jou.

Mijn komende jaar wordt een ontdek-jaar. Ik ga er een cursus/opleidingsjaar van maken, ik heb zin om nieuwe dingen te leren en te ontdekken en de kans ik groot dat ik dit met jou ga delen.

Ik ben benieuwd of jij de zoektocht herkent? Hoe doe jij dat? Hoe weet jij wat jouw pad is?