angele-en-herminaWat een geweldige Anti Dieet Dag workshop. Ik heb enorm genoten gisteravond. Hermina en ik hebben de workshop ‘Geen dieet, maar wat dan..?’ gegeven. Het was een avond vol inspiratie met een groep prachtige vrouwen.

Volle vrouwen zijn prachtig

Wat zonde toch dat zoveel vrouwen aan het worstelen zijn met eten en gewicht. Het werd al snel duidelijk dat zelfbeeld en acceptatie van jezelf de sleutel is. Het verhaal van Hermina was hierbij zeer inspirerend. Zij laat met haar blog: Wondervol  duidelijk zien dat volle vrouwen prachtig zijn. Een voorbeeld dat veel meer in de media naar voren zou moeten komen. Diversiteit is er in alle vormen en maten en iedereen is helemaal goed zoals hij of zij is.

Eerst acceptatie

Juist door acceptatie van jezelf ga je beter voor jezelf zorgen. Veel mensen hebben het idee dat ze zichzelf pas kunnen accepteren als ze slanker zijn. Maar de weg is andersom, eerst aan de slag met acceptatie en een positiever zelfbeeld en dan wordt afvallen makkelijker.

Leven in het NU

Voor mij was de workshop heel leerzaam, ik heb informatie gedeeld over waar ik de laatste maanden veel mee bezig bent. Ook dit gaat over acceptatie, leven in het nu en zien dat het leven precies goed is zoals het nu is. Uit het WILLEN te stappen. Want:

Hoe vaak krijg jij niet wat je wilt en wil je niet wat je krijgt?

We zijn steeds maar bezig om dingen te krijgen, te veranderen of er van af te komen. Maar het leven gaat toch altijd anders dan je denkt. Het geeft zoveel rust om dankbaar te zijn voor wat er is en uit het ego-verlangen te stappen.

Bedankt!

Ik ben gesterkt in mijn weg en het was leerzaam voor mij om het te delen. Dank je wel deelnemers voor jullie enthousiaste deelname en reactie.

Enkele reacties:

“Fantastisch, inspirerend, eye opener, Rust in mijn hoofd.”

 “Geeft meer zelfvertrouwen en enerige.”

 “Waardevol, gemoedelijke sfeer, veel openheid.”

En dank je wel Hermina, het was een feestje om deze workshop met jou te geven!

Dus we hebben gelijk een nieuwe datum gepland, zet donderdag 12 juni vast in je agenda! Of geef je gelijk op!

 

Hieronder de reactie van Hermina op de workshop: