Via de Mani-feest-tatie week deelde iemand een inspiratie speech van Oprah Winfrey.  Deze speech raakte me, niet om de beste versie van mezelf te worden, maar om het licht in mezelf te vinden en te laten stralen.

Ben jij de beste versie van jezelf?

Wat is jouw life goal? Hoe word jij de beste versie van jezelf? Lastige vragen vind ik, want ik weet niet of ik al de beste versie van mezelf ben. Mijn uitdaging ligt er vooral in om blij met mezelf te zijn. Dichtbij mezelf te blijven en te voelen wat klopt voor mij. Voor mij heeft een betere versie van mezelf worden alles te maken met de doelen verder weg zetten, iets willen bereiken dat lastig is. Ik ben al helemaal goed, want dat is inclusief alle dingen die ik niet zo leuk aan mezelf vind. De beste versie van mezelf is iemand die alles goed doet, kan, durft enzovoort. Een soort onhaalbaar doel.

Keuzes maken die kloppen bij mij

Mezelf zijn, dat kan ik wel en wat me aanspreekt in de speech van Oprah is dat ik een betere versie van mezelf zijn, dan dat ik probeer iemand te zijn die ik niet ben. Dit is iets waar ik regelmatig tegen aanloop. Mijn leven is niet standaard, ik heb geen man, geen kinderen, geen ‘echt’ huis, andere inkomensstromen, geen 9 tot 5 baan en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb keuzes gemaakt die mijn omgeving niet altijd snapte, maar die kloppen bij mij.

Bevestiging zoeken

Soms vind ik het lastig, wil ik me verantwoorden, zorgen dat mensen me snappen. Ik herken wat Oprah zegt, we willen allemaal gehoord en gezien worden. Ik zoek naar bevestiging, dat het goed is wat ik doe. Maar ik weet dat ik die bevestiging in mezelf moet zoeken. Een universeel iets blijkbaar.

Het licht in jezelf vinden en laten stralen. Dan ben je altijd de beste versie van jezelf.