Ik gebruik al jaren Whatsapp op de computer, het is een groter scherm en ik typ makkelijker op mijn computer dan dat ik dit op mijn telefoon doe. Toch kom ik nog steeds mensen tegen die dit nog niet doen. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze makkelijk foto's van hun mobiel naar hun computer kunnen sturen. Ik doe dit vaak met WebWhattsapp. Ik heb bijvoorbeeld een groep gemaakt met mezelf (maak een groep met iemand anders en gooi die ander er weer uit – misschien wel even aan deze persoon melden van te voren laughing). 

Wil je ook Whatsapp op je computer, volg de onderstaande stappen. Succes.

 

Hoe zet je Whatsapp op je computer?

Maak op de pc verbinding met WhatsApp Web. De smartphone moet in de buurt van de computer zijn. Doe dit zo:

Ga naar: web.whatsapp.com

Zet whatsapp alleen op je eigen prive computer – dan kun je het vinkje bij ‘aangemeld blijven’ laten staan.

Je ziet vervolgens een zwart/wit = QR code.

Pak je telefoon

Voor Android – rechtsboven op het pictogram van de drie puntjes WhatsApp Web.

Voor iPhone – Instellingen – WhatsApp Web/Desktop – Koppel een apparaat – OK.

Scan de QR code met je telefoon, gewoon net zoals je een foto maakt met je telefoon van het computerscherm. Je telefoon herkent vanzelf de QR code.

Nu opent WhatsApp op je computer en kun je berichten sturen en ontvangen.