Waarom is het lastig om jezelf te laten zien op internet? Veel coaches hebben bezwaren om de stap te nemen om echt zichtbaar te worden. Er is altijd wel een reden waarom je het niet doet. De meeste ondernemers herkennen de onderstaande bezwaren.

 

De belangrijkste bezwaren om zichtbaar te worden

 

Schaamte

Jezelf terug horen of zien is voor veel mensen lastig. Ze schamen zich over hoe ze er uit zien, hoe ze praten of vinden dat het niet goed genoeg is. Het is altijd vreemd om naar jezelf te kijken, maar doe dit met mildheid. En hoe vaker je jezelf ziet, hoe makkelijker het wordt. Het hoeft niet perfect, je hebt iets te vertellen, je wilt je kennis delen, je wilt anderen inspireren. Dan hoef je alleen maar jezelf te zijn!

 

Durf niet

Niet durven heeft vaak ook met schamen te maken, want waarom durf je niet? Bekijk eens wat de redenen voor jou zijn om niet zichtbaar te worden. Wat durf je precies niet? Bekijk dan of je er kleinere stappen in kunt maken. Je durft bijvoorbeeld niet om een video op te nemen, maar een podcast durf je wel. Of een video waar je zelf niet in beeld bent. Of je begint met bloggen en maakt daarna een keer een korte video. Kies de manier die het beste bij je past en probeer vervolgens jezelf af en toe uit te dagen.

 

Niet weten hoe

Hoe maak je een vlog, hoe doe je dat met podcasten? Soms willen ondernemers wel starten, maar ze weten niet hoe. Dit bezwaar is makkelijk op te lossen. Er is genoeg te vinden op internet, bestel één van mijn cursussen of schakel mij in voor persoonlijke hulp.

 

 

Gewoon DOEN

De beste tip om toch zichtbaar te worden is gewoon DOEN! Durf fouten te maken en te experimenteren. Het hoeft niet allemaal (gelijk) goed te gaan.

Bij mij gaat het regelmatig mis, maar dan bij een volgende poging gaat het wel goed. En soms je missers delen is ook heel luek!

 

Wil je hulp bij online zichtbaar worden? Stuur mij een berichtje!

Doe mee met de Challenge Dare to shine online