Ik heb regelmatig last van te weinig lef, ik barst van de ideeën, maar mis vaak de durf om ze ook uit te voeren. Ik ga regelmatig uitdagingen aan en weet dat ik me, door me buiten mijn comfortzone, te bewegen beter voel. En toch verblijf ik het liefste in mijn comfortzone.

Deze TED talk sprak me aan, want wat is het wat me tegenhoudt en wat is het ergste wat er kan gebeuren?

 

Tim Ferriss legt uit dat het belangrijk is om je een voorstelling te maken van het ergste wat er kan gebeuren en dit uit te werken volgens deze drie stappen.

1. Bepaal

Wat het ergste is wat er kan gebeuren? Bedenk alles wat er zou kunnen gebeuren.

2. Preventie

Bedenk bij elk punt wat je kunt doen om deze punten te voorkomen of de gevolgen te verminderen

3. Repareer

Wat kan je doen als het ergste inderdaad gebeurt om het te repareren, wat helpt?

De laatste vraag is belangrijk:

Wat gebeurt er als je niets doet?

Over 6 maanden / 1 jaar en 3 jaar

 

Vaak richt ik me op wat ik wil bereiken, kijk ik naar mijn verlangen, stel ik doelen en ga ik hier mee aan de slag. Maar ik zie in dat het belangrijk is om ook naar mijn angsten te kijken. Waarom houd ik mezelf in, doe ik sommige dingen niet?

Tijd om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken welke angsten mij tegenhouden.