Ken je dat gevoel, het gevoel dat je niet alles uit je leven haalt? Dat je tot veel meer in staan bent.

Dit gevoel is mij wel bekend. Ik voel dat ik iets te geven hebt, dat ik veel meer kan bereiken dan wat ik tot nu toe heb bereikt. Maar hoe doe ik dat en waarom lukt het niet?

 

Inspiratie op het strand

Vorige week was ik een middagje aan het strand, ik vond het tijd voor mezelf, voor stilte, om goed te luisteren naar wat ik echt wil. Het strand inspireert mij, vooral de golven die steeds opnieuw ontstaan en nooit stoppen.

 

Ik deelde een post op Facebook en Rosita reageerde:

Als iets in je natuur zit, is het uiteindelijk niet tegen te houden.

Waarom niet gaan voor wat je echt wilt?

Ik weet  niet of Rosita gelijk heeft, we hebben dit uitgebreid besproken tijdens Spiritime (zie hiernaast), ik zie zoveel mensen met zoveel talenten en ook zoveel onzekerheden. Mensen kiezen vaak voor veiligheid en durven de stap niet te zetten. Ook ik houd mezelf steeds weer tegen (en klein). Waarom maken we het onszelf zo moeilijk, waarom durven we niet te gaan voor wat we echt van binnen voelen.

Niet naar anderen kijken

Ik zie steeds duidelijker dat ik mijn eigen pad te lopen heb, zonder dat ik me laat beïnvloeden door wat anderen zeggen en vinden. Dat vind ik lastig, want ik probeer iedereen tevreden te houden en mijn pad is nou niet echt standaard. Dus veel mensen vinden hier iets van…

En ik kijk veel naar anderen, zoals zij het doen. Mensen die succesvol zijn, cursussen die vertellen hoe het zou moeten.  Ik ga dan aan de slag en vergeet om te voelen of dit past bij mij.

Spelen en experimenteren, het hoeft niet te lukken

 

Ik wil geen gouden bergen beloven, geen grandioos succes, enorme geldstromen of andere wonderen. Ik wil dat mensen gaan doen wat klopt, wat vervult, wat gelukkig maakt. Dus is het aan mij om ook voor mezelf te voelen wat klopt, waar ik gelukkig van wordt.

De uitdaging voor mij zit er in om mezelf hierin te laten zien, om mijn weg te tonen en hier zekerder in te worden. Het hoeft ook niet allemaal in één keer te lukken. Ik mag spelen, proberen, experimenteren en ik mag alle kanten op gaan. Ergens vind ik dat ik moet focussen, dat ik moet kiezen, een duidelijk bedrijf neer zetten. Maar ik vind veel leuk, ik kan veel en wil veel, waarom dan niet van alles proberen en voelen en ervaren wat klopt.

Masterminden en in actie komen

 

Ik heb mega veel ideeën in mijn hoofd en ik kan nog alle kanten op. Wat ik graag zou willen is met een groepje ondernemende vrouwen op pad gaan naar doen wat je echt wilt. Het vinden van je VIBE en om vervolgens dit uit te bouwen. Een mastermind/intervisie groep waarin we een tijdje met elkaar oplopen. Dit ga ik verder uitwerken, het je interesse, laat het me weten.

Ik ben ook van de ACTIE, gewoon doen. Hoe kun je simpel en effectief jezelf neer zetten en in actie komen. Ik ben handig met online tools en vind het leuk om jou te leren hoe je deze kunt gebruiken. Tijdens het Lekker dagje ondernemen gaan we aan de slag, met je eigen to-do lijst, maar ook ondersteunt met inspirerende workshops.