Al een tijdje ben ik aan het zoeken naar mijn passie. Jarenlang was Nooitmeeropdieet mijn passie, ik was gedreven om iedereen te laten weten dat je moest stoppen met diëten, omdat het geen zin heeft. Ik dacht dat ik dit de rest van mijn leven zou gaan doen. Maar na 11 jaar merkte ik dat de energie er uitging, al blijft het altijd een onderwerp wat me aan mijn hart ligt.

 

Vragen om je passie te vinden

Om mijn passie te vinden ben ik vooral aan het  onderzoeken en voelen. Vragen die me hierbij helpen zijn:

  1. Wat vond ik als kind leuk om te doen?
  2. Bij welke activiteiten vergeet ik de tijd (waar ga ik helemaal in op)?
  3. Wie vind ik inspirerend en waarom (bekend of onbekend), wie volgt zijn of haar passie?
  4. Wat zou ik de hele dag kunnen doen?
  5. Wat zou ik doen als alles mogelijk is (dus zonder beperkingen van tijd, geld of andere obstakels)?
  6. Wat is mijn doel/missie hier op aarde, wat wil ik bedragen?Je passie ontdekken, passie vinden, passie leven
  7. Waarvoor wil je altijd tijd vrijmaken?
  8. Welke taken van je to-do-lijst do je als eerste en waarom?
  9. Waar kijk je naar uit, waar krijg je energie van?
  10. Hoe ziet mijn ideale leven eruit?

 

Niet alleen denken, maar ook doen!

Maar met alleen deze vragen beantwoorden kom ik er niet. Ik weet wat ik leuk vind, namelijk organiseren, inspirerend en enthousiasmeren en voetballen J. Ik houd van verbindingen, contact, diepgang en mezelf ontwikkelen. En er zijn heel veel dingen die ik graag doe. Maar er is geen duidelijk punt wat ik altijd zou willen doen. Mijn kracht zit ook in het juist bezig zijn met veel verschillende dingen. En toen las ik ergens:

 

Je passie vind je niet door erover na te denken.

 

Dus misschien maar eens stoppen met dat onderzoek en gewoon maar eens dingen gaan doen?

 

Hoe zorg jij dat je je passie vind en leeft?