Hoe vaak maak jij je druk over wat er komen gaat, wat er misschien wel gaat gebeuren… Of denk je na over wat er is geweest en hoe dit eigenlijk anders had moeten lopen?stap uit je verhaal

Stop ermee!

Het heeft geen zin om je druk te maken over verleden of toekomst, het leven is NU. Vraag jezelf dus regelmatig af: WAT IS ER NU?

Deze zin helpt me om los te komen van gedachten en zorgen. Ik stap uit het verhaal en terug in het NU. Ik ontdek dan dat er op dit moment niks aan de hand is, alles is precies zoals het is.

Ik was best goed in scenario’s bedenken over wat te doen in een bepaalde situatie en te overdenken wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Maar het mooie was, dat het eigenlijk altijd anders liep dan ik had bedacht. Ik kan steeds beter uit de zorgen en scenario’s stappen en het leven gewoon te leven. Dit geeft veel meer rust en vertrouwen. En ik geniet veel meer van alles wat er gebeurd. Het leven is wonderlijk mooi.

Hoe stap jij uit het zorgen maken en scenario’s bedenken?