Hard werken, carrière maken, veel geld verdienen en hogerop komen. Veel mensen streven naar steeds meer en steeds beter. Maar waarom eigenlijk? Ik denk steeds vaker wat heeft het voor zin? Mijn vader heeft zijn hele leven super hard gewerkt en daar heeft hij zijn leven, maar vooral mijn leven een stuk makkelijker mee gemaakt. Ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor en tegelijkertijd had hij minder kunnen werken en meer kunnen genieten.

 

Wat wil ik in/met mijn leven?

Ik denk dat wanneer je ouder wordt je jezelf inderdaad meer vragen gaat stellen. Wat vind ik echt belangrijk, wat wil ik bereiken, waar word ik blij van? Deze vragen heb ik mezelf altijd wel gesteld, maar nu merk ik dat de drive om iets te bereiken minder is geworden. Met name omdat ik voel dat het daar niet in zit. Ik heb gestreefd naar succes en naar meer geld, beide heb ik mogen ervaren, maar het heeft me niet meer of minder gelukkig gemaakt.

 

Verbinding met mezelf

Voor mij gaat het over verbinding, over echt contact met anderen, maar vooral echte verbinding en contact met mezelf. Want daar begint het. Dichtbij mezelf blijven, voelen wat voor mij klopt, doen wat ik leuk vindt en geniet van mezelf.

 

Het leven is zo ontzettend leuk als je jezelf leuk vindt!

Deze zin heb ik ooit op social media gezet en die is zo ontzettend waar! We zijn zo kritisch op onszelf, vinden het vaak niet goed genoeg. En daarmee gaan we ‘het geluk’ buiten onszelf zoeken. In een carrière, meer geld, leukere relatie, slanker lichaam, groter huis enzovoort.

Maar daar vind je nooit de antwoorden…

 

Tijd om naar binnen te keren

De afgelopen weken probeer ik meer naar binnen te keren, te voelen wat er wil ontstaan. Niet teveel in vormen te denken en in actie te komen, maar met mijn flow meegaan. Dat valt niet mee, ik schiet regelmatig in de onrust omdat ik vind dat er iets moet gebeuren. Want ik heb de overtuiging dat als ik niet doe dan gebeurt er ook niks, dus moet ik aan de slag. En hoe vind ik de balans tussen geïnspireerde actie en in de controle schieten. Een lastig proces en ook lastig om te delen. Maar ik voel dat dit is wat ik te doen heb.

 

Hoe voel jij wat je te doen hebt? Leuk als je reageert