Ik ben van nature geneigd om dingen zelf te doen, zelfs de weg vragen doe ik vaak niet. Zo ook in mijn bedrijf, jarenlang heb ik veel alleen uitgezocht. Lekker in mijn eentje aan de slag en meestal kreeg ik het ook wel voor elkaar en loste ik het op. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd, maar het koste me ook veel tijd en energie.

 

Op zoek naar een coach

De stap naar een coach is dus noodzakelijk. Ik merk dat ik in mijn eentje blijf ronddraaien in de vele ideeën die ik heb.

Dus op Facebook gevraagd of iemand een businesscoach wist. Alleen de vraag stellen bracht aan een hoop op gang. Ik kreeg tips over coaches en ben ik gesprek gegaan met een aantal coaches. Dat heeft me veel gebracht. Het was voor mij super waardevol om te horen wat anderen zien in mijn bedrijf en wat ze missen.

Ik heb ontzettend veel zinvolle tips gekregen en weet waar ik mee aan de slag kan. Toch is het niet praktische marketing waar ik nu mee aan de slag wil. Het gaat om de basis die ik eerst op orde wil hebben.

 

Een vibe interview op het juiste moment

Het was geen toeval dat ik afgelopen maandag een Vibe interview met Josje Feller had. Ik volg Josje al jaren en ik was benieuwd naar de verandering die zij heeft doorgemaakt. In het Vibe-interview werd ik ontzettend geïnspireerd door haar verhaal. Met name over luisteren naar je gevoel, steeds voelen wat je te doen staat. Dat is wat ik wil leren.

 

Hulp vragen hoe doe je dat

Mijn hoofd zit er steeds tussen

Ik merk dat ik van nature een gevoelstype ben, maar door de jaren heen heb ik dit grotendeels afgeleerd. Mijn hoofd vindt steeds van alles en brengt me steeds op een ander (voor mij verkeerde) pad. Ik wil mijn gevoel volgen, omdat ik weet dat dit mijn weg is.

Dus was de keuze snel gemaakt om met Josje te gaan werken. De Shift die zij aanbiedt boeit me, al ervaar ik ook dat de materie soms ver van me af staat. Maar er is een verlangen in mij om dichtbij mezelf te leven en te doen wat klopt bij mij.

Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en ik zal mijn ervaringen regelmatig delen op mijn vlog.

 

Vind jij het makkelijk om hulp te vragen en hoe zorg jij er voor dat je jouw gevoel volgt?