Mijn richtingsgevoel is echt zo ontzettend slecht… Ik heb vaak geen idee welke kant ik op moet en de Waarom raak ik altijd de weg kwijt vrouwen en richtingsgevoelmeeste keren kies ik verkeerd. Ook als ik al verschillende keren naar een bestemming ben geweest. Vanmorgen werd het uiteindelijk een rondje fietsen, omdat ik helemaal verkeerd was gereden naar de sportschool.

 

Vrouwen en richtingsgevoel

Tijd dus om eens te zoeken naar of er een verschil is tussen mannen en vrouwen en richtingsgevoel. En inderdaad er is een Noors onderzoek geweest van de arts en hersenonderzoeker Carl Pintzka waaruit bleek dat de ingebouwde gps van mannen is zo’n 50% beter dan die van vrouwen.

 

Vrouwen letten op herkennigspunten

‘Vrouwen en mannen gaan totaal verschillend te werk bij het zoeken van een route. De mannen vertrouwen op hun richtingsgevoel, terwijl de vrouwen afhankelijker zijn van herkenningspunten en navigeren aan de hand van dingen die ze onderweg gezien hebben,’ zegt de Noorse wetenschapper.

 

Hoe kun je je richtingsgevoel verbeteren?

Ik probeer wel herkenningspunten te zien, maar die ben ik even later weer vergeten. Dus maar eens gaan zoeken wat je kan doen om je richtingsgevoel te verbeteren:

Loesje richtingsgevoel vrouwen en richtingsgevoel

Verdiep je van te voren in de route beschrijving.

Leer waar noord, zuid, oost, west zich bevinden.

Zeg wat je ziet, dan onthoud je het beter.

Maak verhalen/visuele associaties. Maak een verhaaltje van alles wat je tegenkomt.

Spelen van Super Mario 64 (onderzoekers van het Max Planck Institute for Human Development hebben aangetoond dat gamers een beter richtingsgevoel ontwikkelen).

 

Dus ik ga beginnen met Super Mario 64 spelen :-).

Heb jij nog een tip hoe je je richtingsgevoel kan verbeteren?

Reageer!