De mensen die mij kennen, vinden mij over het algemeen geen type om te mediteren. Ik ben vrij druk, praat veel en ben nou niet echt de rust zelve. Misschien dat daarom meditatie mij zoveel brengt. Meditatie challenge Rosita Belkadi Angele Bakker

Even voelen hoe het met me gaat

Juist omdat ik de neiging heb om maar door te gaan en weinig stil te staan, helpt meditatie mij om rust te nemen. Het is een fijne manier om de dag te beginnen. Even zitten en voelen hoe het met me gaat. Op die momenten voel ik wat echt belangrijk is en waar ik me aandacht aan wil geven.

Meditatie gaat niet over het goed doen.

De belangrijkste les die ik bij mediteren heb geleerd, is dat ik het niet goed hoef te doen. Ik hoef niet op een bepaalde manier te zitten of mijn gedachten niet te stoppen. Ik mag gerust zitten en overal aan denken en verrassend genoeg ‘zo komen vaak de beste ideeën’.

Soms lukt het om meer te ontspannen en dieper te zakken en soms zit ik gewoon een kwartiertje aan van alles en nog wat te denken. Allemaal prima. Voor mij is het heerlijk om even met mezelf te zijn, mijn gedachten te aanschouwen en gewoon te voelen wat er is.

Geleide meditaties helpen

Om niet echt teveel afgeleid te worden, helpt het mij om geleide meditaties of visualisaties te doen. Op deze manier kan ik mijn aandacht richten op een stem en is het voor mij makkelijker om focus te houden.

Meditatie Uitdaging

 

Zeven meditaties, ingesproken door Rosita Belkadi:
1. Bodyscan
2. Licht
3. Water
4. Rivier
5. Rugzak
6. Kleuren
7. Vraag

Let op: Je ontvangt geen cd, maar de meditaties kun je direct downloaden in MP3 formaat.

Deze meditatie uitdaging bevat ruim 100 minuten aan meditaties.