De mensen die mij kennen, vinden mijn geen type om te mediteren. Ik ben vrij druk, praat veel en ben nou niet echt de rust zelve. Misschien dat daarom meditatie mij zoveel brengt.

Even voelen hoe het met me gaatAngele waar mediteer ik? meditatie uitdaging

Juist omdat ik de neiging heb om maar door te gaan en weinig stil te staan, helpt meditatie mij om even rust te nemen. Even zitten en voelen hoe het met me gaat. Op die momenten voel ik wat echt belangrijk is en waar ik me aandacht aan wil geven.

Meditatie gaat niet over het goed doen.

De belangrijkste les bij mediteren die ik geleerd heb, is dat ik het niet goed hoef te doen. Ik hoef mijn gedachten niet te stoppen. Ik mag gerust zitten en overal aan denken, zo komen vaak de beste ideeën.

Soms lukt het om meer te ontspannen en dieper te zakken en soms zit ik gewoon een kwartiertje aan van alles en nog wat te denken. Allemaal prima. Voor mij is het heerlijk om even met mezelf te zijn, mijn gedachten te aanschouwen en gewoon te voelen wat er is.

Geleide meditaties helpen

Om niet echt teveel afgeleid te worden, helpt het mij om geleide meditaties of visualisaties te doen. Op deze manier kan ik mijn aandacht richten op een stem en is het makkelijk om focus te houden.

Meditatie Uitdaging

Samen met Rosita Belkadi hebben we nu de Meditatie Uitdaging ontwikkeld. Rosita heeft maar liefst zeven meditaties ingesproken over verschillende thema’s. Ze neemt je mee naar de mooiste plekken en dit zorgt voor bijzondere inzichten.

De uitdaging bevat ruim 100 minuten aan meditaties.

Bestel NU