Ik kijk al jaren geen nieuws meer, dat heeft te maken met verschillende redenen. Mensen om me heen snapten het vaak niet, want je moet toch op de hoogte blijven… Oh ja, waarom? De dingen die belangrijk zijn, die kom ik toch wel tegen. De belangrijkste reden dat ik geen nieuws meer kijk is de negativiteit. Ik wil me omringen met positiviteit, mogelijkheden, kansen en plezier. En het nieuws kijken draagt hier niet aan bij.

Nieuws is voor 90% gekleurd en negatief.

De media stort alleen maar negatief nieuws over je uit, positief nieuws verkoopt niet.

We hebben als mensen 10 keer meer aandacht voor negativiteit. Hiernaast een mooie uitleg over waarom je geen nieuws zou moeten kijken.

Bewust omgaan met mijn tijd

TV kijken kost tijd, vaak veel tijd. Enkele jaren geleden ben ik gestopt met het nutteloos zappen. Ik heb thuis alleen Nederland 1, 2 en 3. Wil ik iets anders kijken, dan doe ik dat via uitzending gemist. Zo kijk ik bewuster en met meer plezier.

Nu ik Netflix heb, is er een uitdaging bij gekomen. De neiging om toch nog een aflevering van een serie te kijken is groot en het blijft een uitdaging om hier bewust mee om te gaan.

Dingen doen waar ik echt blij van word

TV (of nieuws) kijken staat niet in de top van de dingen waar ik blij van word. Ik vind echt contact belangrijk, gesprekken, gezelligheid, sporten en zo nog veel meer.

Door minder tv of nieuws te kijken of te lezen, blijft er meer tijd over voor dingen waar ik plezier aan beleef.

Nep nieuws

Of nieuws waar is of niet wordt steeds lastiger om te bepalen, de laatste jaren is nep nieuws enorm toegenomen. Misschien een goede reden om het nieuws niet langer te volgen.

 

Kijk jij nog naar het nieuws? Waarom wel of niet?

Leuk als je reageert!