Goede voornemens, ik begin er vaak niet aan. Want ik ben ze zo
weer vergeten. Zo gaat het met de meeste goede voornemens die mensen nemen.

Toch vraag ik elke oud en nieuw aan iedereen wat de voornemens zijn voor het nieuwe jaar. Leuk om horen wat de plannen zijn voor het nieuwe jaar. loesje goede voornemens

Maar het schijnt ook goed te zijn om wel goede voornemens te hebben. Omdat je er in deze tijd aan alle kanten aan wordt herinnerd, je praat en leest erover. Dit maakt dat goede voornemens gemaakt op 1 januari meer kans van slagen hebben dan voornemens eerder in het jaar gemaakt.

Vorig jaar was mijn voornemen om elke dag de tijd nemen om te ontspannen. Dat is eigenlijk best goed gelukt. Ik mediteer elke ochtend. De grootste kans om je voornemen te laten slagen is, naar mijn mening, je doel klein houden.

Nog meer tips om de kans van slagen voor jouw voornemens te vergroten:

    • Maak concrete doelen.
    • Kies kleine, haalbare doelen.
    • Bekijk waarom je deze doelen wilt bereiken, wat is de werkelijke reden?
    • Kijk naar de lange termijn, bijvoorbeeld bij afvallen is het belangrijk jezelf de tijd te geven om je doel te bereiken. Meestal geldt: hoe sneller de kilo’s er af gaan hoe sneller ze er weer bij zitten.
    • Welke manier past bij jou, hoe raak jij gemotiveerd. Maak je er een wedstrijd/weddenschap van, geef je jezelf een beloning of wil je samen aan doelen werken.

Ik ben er nog niet uit wat mijn goede voornemen wordt.

Wat wordt jouw goede voornemen?