blogVia bloggen laat jij zien wie je bent, wat je doet en wat je weet. Klanten leren jou kennen en je bouwt een netwerk op. Bloggen is een geweldige manier om aan klanten te komen. Veel ondernemers zien het belang van bloggen, maar hebben geen idee waarover te schrijven. De volgende tien ideeën helpen je op weg.

Ga in op actualiteit

Lees in de krant, op internet of social media over jouw onderwerp. Is er nieuws, wat wordt er zoal geschreven. Geef via een blog jouw mening.

Maak een stappenplan

De 10 stappen om … te bereiken. Mensen houden van lijstjes en stappenplannen, dus leer mensen hoe ze een bepaald doel halen.

Inspirerende spreuken

Kies een spreuk die jou inspireert en schrijf er een blog over. Maak een plaatje van de spreuk, deze worden vaker gedeeld of social media.

Review van een boek (ebook) of film

Schrijf je mening over iets wat je hebt gelezen en gezien met betrekking tot jouw vakgebied.

Casusbeschrijving

Schrijf een blog over een klant, hoe deze klant bij jou binnen komt en waar je deze klant mee hebt geholpen.

Ervaring van een evenement

Schrijf een blog over een evenement waar je bent geweest, wat heb je geleerd, wat vond je leuk of juist niet.

Wat heb jij geleerd van…?

Een blog over iemand die jou inspireert. Houd eventueel een interview met deze persoon en maak hier een blog (of video van).

Vragen beantwoorden

Welke vragen stellen klanten jou? Welke vragen krijg je via de mail? Maak een blog over een veelgestelde vraag en geef jouw antwoord.

Tips

Geef tips voor veel voorkomende problemen in jouw vakgebied.

Jouw eigen ervaring

Schrijf over wat jou bezig houdt, waar loop jij warm voor, wat is je passie. Mensen willen graag weten wie de persoon is achter het bedrijf, dus laat via bloggen ook jezelf zien.

Wil je meer inspiratie hoe te bloggen?

In de e-cursus Leer online coachen voor professionals leer je hoe je een effectief online coachingstraject opzet, maar ook hoe je klanten vindt. Bijvoorbeeld via bloggen, maar via nog veel meer manieren.