Vrijdag 31 maart heb ik meegewerkt aan  “8 uur overwerken voor het goede doel”. Dit is een jaarlijks internationaal event dat op verschillende locaties wereldwijd wordt gehouden. In acht uur tijd werken teams – die bestaan uit ongeveer vijf creatief professionals en een coach – elk aan een hulpvraag voor een goed doel.

Al snel werd ik gebeld door Bas of ik coach wilde zijn. Super leuk, dus gelijk contact gelegd met het goede doel Voor Elkaar. Voor Elkaar zet zich in voor 60-plussers uit Vleuten-De Meern ​die op zoek zijn naar nieuwe ontmoetingen of gezelschap en hierin zelf verandering willen aanbrengen.

De vraag van Voor Elkaar was ‘hoe bereiken wij de doelgroep?

Brainstormen met talenten uit elk vakgebied

Wat gaaf om te starten met mensen waarvan ik de meeste niet ken en binnen zo’n korte tijd iets geweldigs neer te zetten8 uur overwerken voor het goede doel voor elkaar. Het liep als een trein in onze groep. We begonnen met het probleem onderzoeken en de wijk, om vervolgens een doelgroep te formuleren.

Nadat we om 23.00u nog een keer met iemand van het goede doel hadden gepraat voor wat verduidelijking, gingen we echt aan de slag om het goede doel iets mee te geven.

 

Wat een resultaat!

voor elkaar het resultaat 8 uur overwerk voor het goede doel

 

 

 

Logo / flyer / prijspuzzel / website verbeteringen en een lijst met ideeën 

 

 

Ik was geraakt door de zin die Guido Castagna had bedacht:

Wij zijn blij dat U er bent, bent U dat ook?

 

 

Stichting Voor Elkaar was ontzettend blij met het resultaat en ze gaan hard aan de slag.

 

Wil je volgend jaar mee doen, op 30 maart 2018, houd de website in de gaten.

8 uur overwerken voor het goede doel vrijdag 31 maart 2017 utrecht