In het interview met Eric Smithuis hadden we het over succes en of dit een keuze is. Eric stuurde me later een prachtige video toe over hoe alles gebeurt op zijn eigen tijd.

Willen dat je leven anders was

We willen zo graag dat ons lever beter, mooier en succesvoller is, dat we vergeten gewoon te genieten van ons pad. Ik herken dit als geen ander, ik ben regelmatig ontevreden en wil dat het leven anders is. Vaak realiseer ik me pas in gesprek met anderen hoe mooi mijn leven is. Maar het zelf voelen lukt echt niet altijd. 

 

Zoek het niet langer buiten jezelf

Ik zie wel dat ik hier veel in heb geleerd. Ik probeer het geluk niet meer buiten mezelf te zoeken, al voel ik die neiging nog regelmatig en trap ik er soms nog in. Dat is oké, dat hoort bij leren. Dit is trouwens wel het thema van mijn leven, het geluk in mezelf zoeken. Want zoals ik anderen (en mezelf) leerde met Nooitmeeropdieet – geluk zit niet in een slank lichaam. Ervaar ik het nu in het zoeken in een succesvol bedrijf of een gelukkige relatie. 

 

Leef volgens jouw eigen VIBE

Hoe mooi is als je gewoon het leven leeft volgens jouw eigen tijd, of in mijn woorden volgens jouw eigen Vibe. Geduldig genietend. Dat betekent niet dat je geen stappen hoeft te nemen of alleen maar rustig afwacht. Het betekent dat alles wat er gebeurt gewoon goed is en je geniet van je weg.

 

 

Jay Shetty sluit af met een prachtig advies:

Leef een betekenisvol leven voor jezelf en anderen. Maak het verschil, dan zul je echt succesvol zijn.