Je hebt besloten dat je wilt gaan vloggen, super leuk dat je aan de slag wilt. Tijd om na te denken over wat je nodig hebt en de benodigde spullen aan te schaffen en te regelen.

Microfoon

Geluid is het meest belangrijkste aspect, want je wilt dat mensen goed horen wat jij te zeggen hebt. Dus zorg voor een goede microfoon.IK_Multimedia_iRig_mic_microfoon

Microfoon voor smartphone

IK Multimedia iRig Mic handheld microfoon voor iOS en Android

Dasspeldmicrofoon

IK Multimedia iRig Mic Lav dasspeldmicrofoon voor iOS en Android

Of

Rode SmartLAV+ lavalier voor de iPhone, iPad en iPod touch

 

Statief

statief_hama mediamarkt

Hama statief

Een statief is er in verschillende maten en soorten. Het is heel afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Er zijn handige kleine statieven die je makkelijk meeneemt of grotere die stabieler zijn. Het is handig als er een waterpas op het statief zit, zodat je weet dat je camera recht filmt.

 

Selfiestick

Voor een paar euro heb je al een selfiestick en vaak zijn die prima. Het is handig om je de volgende dingen af te vragen:

  • Hoe is de houder voor de smartphone, pas jouw telefoon er in en zit deze stevig?
  • Heb je een bluetooth afstandbediening of zit er een knopje op de selfiestick?
  • Welke uitschuiflengte heeft de stick, meestal ongeveer 1 meter. En hoe lang is de stick als deze ingeschoven is, is deze makkelijk mee te nemen?
  • Kwaliteit – let op draagkracht, hoe solide is de stick.
  • Schroefdraad,  is de smartphonehouder los te draaien? Op deze manier kun je ook een actioncam er op zetten.
  • Zit er aan het einde van de stick een schroefdraad? Dan kun je de selfiestick op een statief schroeven. Wel zo handig voor de stabiliteit.

Selfie stick van de action – lees hier de review. Er zit zelfs een spiegeltje bij, zodat je de camera aan de voorkant kan gebruiken

 

Selfiestick in oranje, in small of large:

Selfiestick met statief

 

Gorillapods

Gorillapods zijn lichte statieven met buigzame poten zodat je ze kunt vastmaken aan een object. Zo maak je van een hek, een lantaarnpaal of je arm eenvoudig een statief. Deze statieven zijn zeer geschikt voor oneven ondergronden. De gorillapods zijn de ideale reispartner doordat ze dankzij het compacte formaat in je rugtas of reiskoffer passen.

Coolblue heeft verschillende gorillapods

Magnetische gorillapod

 

Lampen

Tenslotte kun je ook lampen aanschaffen als je veel binnen filmt. Ik werk zelf nooit met lampen, maar heb me verdiept in welke soorten je zou kunnen aanschaffen.

 

Alleen lamp: Falcon Eyes Daglichtlamp 55W E27 ML-55

Lamp met softbox: Linkstar Daglichtlamp SLH4-SB5050 + Opvouwbare Softbox 50×50 cm

Lampstatief: Falcon Eyes Lampstatief met Verstelbare Poten L-2440A/B 240 cm

Lampenset: Falcon Eyes Continu Lichtset LH-ESB6060K 8x40W

 

En nu houd niks te tegen om te beginnen. Heb je toch nog hulp nodig om die drempel te nemen of in actie te komen. Kom naar Lekker dagje Vloggen, kijk in de agenda voor de data.