Een video maken die gelijk viral willen we allemaal wel, maar is zeer lastig, daar komt een grote dosis geluk en goede timing bij kijken. Toch is het een goed keuze om met vloggen te starten. Youtube is na google de grootste zoekmachine, dus is het zinvol om ook hier aanwezig te zijn. Je vindt het misschien spannend om een video te maken, maar ga het gewoon doen.

Het hoeft niet perfect! Je hebt iets te vertellen waar jouw klanten op zitten te wachten! 

Met deze tips maak ook jij een succesvolle vlog

 

Tip 1: Maak een korte video

Mensen nemen maar weinig tijd om naar een video te kijken. Zorg dus voor een korte, krachtige boodschap. Natuurlijk zijn de uitzonderingen, een interview, product uitleg of review is waarschijnlijk wat langer. Toch is het goed om je af te vragen wat de essentie is. Soms kun je er gewoon twee korte video’s van maken. Met name bij  instructie-video’s zie je vaak dat verschillende onderwerpen in één video worden uitgelegd. Zonde, want juist heel kort iets uitleggen over één specifiek detail is waar klanten op zitten te wachten.

 

Tip 2: Vertel een verhaalSmartphone vloggen

Wat wil je duidelijk maken? Denk vooral na over het effect dat je wilt bereiken en hoe je de interesse van de kijker gaat trekken. Mensen zijn dol op verhalen, een verhaal boeit, mensen willen blijven kijken om het eind te horen. Bekijk hoe je jouw kennis in een verhaal kan overbrengen.

 

Tip 3: Verras

Een goede video verrast! Dit kan op vele manier; omdat het grappig is, choquerend, waardevol, grensverleggend, ongelooflijk  of onverwacht. Het moet mensen op zo’n manier prikkelen dat ze het willen delen of doorsturen. Dit zal niet altijd lukken, maar het is goed om hier even over na te denken of je een bijzonder aspect aan je video kan toevoegen.

 

Tip 4: Wees Jezelf

Ga je niet anders, beter of grappiger voordoen dan je bent. Zorg dat je boodschap echt is en klopt. Wees authentiek. Kijkers zien en voelen gelijk als je niet oprecht bent of probeert leuk over te komen. Wees gewoon jezelf, dat is namelijk de beste die je kunt zijn.

 

Tip 5: Deel

Je video kan pas succesvol worden als mensen het zien. Dus deel je video en vraag mensen om je heen je te helpen. Zet je video op Social Media. Niet tegelijk op al je kanalen, maar maak een planning waar je jouw video waar plaats. En je kunt je video na enige tijd best nog een keer plaatsen.

 

Wil je aan de slag met vloggen?Vergroot jouw online zichtbaarheid met de VIBE club en trek moeiteloos te juiste klanten aan

In de Vibe-in-Actie dagen bij Seats2meet Amerfoort kun je aan de slag. Alle kennis en materialen zijn aanwezig.

Word lid van de Vibe club en doe mee.