Een video maken die gelijk viral gaat is lastig, daar komt een grote dosis geluk en goede timing bij kijken. Toch zijn er een aantal tips waar je rekening mee moet houden om een succesvolle vlog te maken.

 

Tip 1: Maak een korte video

Mensen nemen maar weinig tijd om naar een video te kijken. Zorg dus voor een korte, krachtige boodschap. Wanneer je je richt op producten uitleggen of reviewen dat zullen je video’s langer worden. Maar maak ook kortere video’s om mensen te laten kennis maken met jou.

 

Tip 2: Vertel een verhaal

Wat wil je duidelijk maken? Denk vooral na over het effect dat je wilt bereiken en hoe je de interesse van de kijker gaat trekken.

 

Tip 3: Verras

Een goede video verrast! Dit kan op vele manier; omdat het grappig is, choquerend, waardevol, grensverleggend, ongelooflijk  of onverwacht. Het moet mensen op zo’n manier prikkelen dat ze het willen delen of doorsturen.

 

Tip 4: Wees Jezelf

Ga je niet anders, beter of grappiger voordoen dan je bent. Zorg dat je boodschap echt is en klopt. Wees authentiek.

 

Tip 5: Deel

Je video kan pas succesvol worden als mensen het zien. Dus deel je video en vraag mensen om je heen je te helpen. Zorg in ieder geval dat je video op Youtube staat, omdat dit de 2 na grootste zoekmachine is.