1. Diëten maken dikker

‘Als ik nooit met diëten was begonnen, was ik nu niet zo zwaar geweest’. Een uitspraak van heel veel vrouwen met overgewicht. Het klopt wat ze zeggen, diëten maakt dik. Je gaat op dieet, je beperkt je calorie-inname. Je lichaam ontdekt dat het minder eten krijgt en gaat zuiniger werken. Op het moment dat je weer gewoon gaat eten, heeft je lichaam dit ‘extra’ eten niet nodig en kom je heel snel weer aan. Het bekende jojo-effect.

2. Eten is het probleem niet!

Je wordt te zwaar als je meer eet dan je verbruikt. Maar waarom eet je meer?Dat is niet omdat je honger hebt, je eet vanwege andere redenen. Het is een gewoonte, een patroon, een behoefte, een emotie enzovoort. Diëten richten zich op de oppervlakte en pakken het werkelijke probleem niet aan.

3. Een dieet is tijdelijk

Hoeveel diëten heb jij al gevolgd? En waarom heb je er zoveel gevolgd?OMDAT ZE NIET WERKEN!In het begin van het dieet zijn mensen gemotiveerd, ze vallen af. Dan zondigen ze een keer (‘nu mag het wel’), ondertussen keuren ze zichzelf af omdat ze het dieet niet volhouden en dat zorgt vaak voor dat de kilo’s weer terugkomen.

4. Een dieet brengt niet het gewenste resultaat

‘Als je maar slank was, dan had ik wel een leuke baan/partner, voelde ik me gelukkig/succesvol’.Mensen verwachten dat als ze afvallen, hun leven makkelijker wordt. In het begin lijkt dit ook waar te zijn, ze voelen zich beter, krijgen complimentjes. Maar dan wordt het ‘gewoon’ en zijn ze nog steeds onzeker, lukken dingen niet, voelen ze zich ‘dik’. Dit zorgt er vaak voor dat ze het dieet overboord gooien.

5. Diëten gooien je eetpatroon in de war.

Je lichaam kan heel goed aangeven wanneer het honger heeft en wanneer het goed heeft gehad. Kijk maar eens naar kleine kinderen, die weten precies wanneer ze honger hebben en wanneer ze genoeg hebben gehad. Door diëten verleer je naar je lichaam te luisteren, je eet niet wanneer je honger hebt, maar je eet volgens het lijstje. Veel mensen gaan dingen eten die ze helemaal niet lekker vinden, maar het ‘moet’ van het dieet.

Laten we eens naar ons lichaam gaan luisteren, maar ook van ons lichaam gaan houden. Want daar ligt de sleutel! Goed voor onszelf zorgen, op alle gebieden. Dan hebben we het niet nodig om teveel en te ongezond te eten. En vallen we op een gezonde en natuurlijke manier af. De enige manier waarop de kilo’s er moeiteloos af blijven.

Wil je hulp om Nooit Meer Op Dieet te gaan? Meld je aan voor de e-cursus Licht over Gewicht