Harry Gras is een inspiratiebron voor mensen die in de bemoeizorg (psychiatrie) werken. Hij werkt niet volgens protocollen, hij laat iedereen weten dat hij de moeite waard is. Hij is er gewoon, wat iemand ook doet. Hij verrast en verwonderd.

Het interview met Harry was zo boeiend dat we maar liefst 52 minuten aan het kletsen waren, vandaar dit VIBE interview in twee delen. Hier deel 2 (excuses voor het achtergrond geluid), klik hier voor audio-opname:

Vibe met Harry Gras deel 2 passie inspiratie verslavingszorg

 

Klik hier voor Vibe met Harry Gras – deel 1

 

Harry Gras, Teamleider bij Forensisch ACT team Altrecht en eigenaar van Bureau Harry Gras. Hij geeft les en geeft trainingen in o.a. de-esalerend werken, ‘motiverende gespreksvoering’ en ‘crisis in de OGGz’.

Samen met zijn compagnon Rokus Loopik organiseert hij Consumerrun reizen naar New York, Boekarest en Frankrijk. Ze geven trainingen in België, Montenegro, Roemenië en Moldavië en binnenkort in India.

 

Nog een aantal boeiende links:

Rino Groep Reportage Bemoeizorg

Volkskrant – Blijven aankloppen, elke dag weer

Rokus Loopik – De wereld volgens Gras en Loopik

Harry Gras op Linkedin

 

Op de pagina VIBE vind je alle andere interviews. De video’s zijn ook te zien via het Youtube kanaal en de audio bestanden vind je terug op Hearthis.at.