Ellis heb ik ontmoet op een festival, ik was gefascineerd door haar enthousiasme en muzikaliteit. Ellis maakt met Gebarenliedjes.nl vrolijke kinderliedjes, die zij ondersteunt met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal.

Ik dacht dat Ellis vooral liedjes maakte voor dove en slechthorende kinderen. Maar dat is zeker niet het geval. Gebaren zijn voor alle kinderen (maar ook voor volwassenen) heel ondersteunend.

In het VIBE interview vertelt Ellis hoe ze met Gebarenliedjes is begonnen, waar ze haar inspiratie vandaan haalt en wat ze graag wil bereiken.

Gebarenliedjes zijn vrolijke kinderliedjes voor alle kinderen, die visueel en motorisch ondersteund worden door gebaren (NmG).

Het gebruik van gebaren is goed voor de taalontwikkeling van alle kinderen van 0-5 jaar. Daarbij is het een prima manier voor nieuwkomers in Nederland om een taal aan te leren (ook voor volwassenen). Elk jaar maakt ze een interactieve vertelvoorstellingen voor de Nationale Voorleesdagen. Verder geef Ellis workshops om het voorlezen, vertellen en zingen met ondersteunende gebaren aan anderen door te geven. 

Meer over Ellis en Gebarenliedjes:

www.gebarenliedjes.nl

www.ellisbell.nl

Youtube kanaal Gebarenliedjes

 

Op de pagina VIBE vind je alle andere interviews. De video's zijn ook te zien via het Youtube kanaal en de audio bestanden vind je terug op Hearthis.at of via Itunes.