In de serie Vibe in Liefde bood Nadine Schartz me aan om mij te interviewen over leven en ondernemen vanuit mijn hart. Super leuk om mijn weg te delen, wat heb ik gedaan, hoe heb ik mijn keuzes gemaakt en waar ben ik nu mee bezig.

Kijk hieronder ons interview of luister hier de podcast of scroll naar beneden voor de uitgeschreven tekst.

 

Meer over Angele:

Je bent al op mijn website, klik hier voor meer interviews of volg mij op Facebook.

 

VIBE staat voor Verbinding, Inspiratie, Beleving en Energie.

In de Vibe interview series interview ik mensen over deze onderwerpen. Ik ben benieuwd waar zij hun inspiratie vandaan halen, hoe ze hun passie volgen en op hun pad blijven. Maar ook hoe ze in actie komen en zichtbaar worden.

Klik hier voor de Vibe interviews over passie en inspiratie

Klik hier voor de Vibe in Actie interviews over zichtbaarheid en actieVolg Angele Bakker Vibe op YouTube

Klik hier voor de Vibe in Liefde interviews

Volg Angele Bakker Vibe op Hearthis audio podcast

Aleen audio/podcast? Luister dan via Hearthis.at (ook als app )

 

De vibe interviews en de podcast vibe in actie zijn ook te beluisteren via Itunes

Hieronder vind je de uitgeschreven tekst van het interview van Nadine met Angèle

N: Goedemorgen allemaal, we doen het vandaag even wat anders, want Angele is vandaag de geïnterviewde.

A: Ja, leuk.

N: Omdat ze zoveel mensen in het licht zet en op het podium zet, dacht ik van, “Dat verdient ze ook wel terug want zij heeft net zoals al die andere mensen ook een mooi verhaal en daar moeten we ook een podium voor creëren”. Dus bij deze, leuk.

A: Kom maar op met die vragen!

N: Dat is even een wat ander jasje zo, hé!

A: Ja, nu moet ik eens aan de andere kant, het is ingewikkeld.

N: Ja! Vertel even kort wie je bent en waarom je daar zit.

A: Waarom ik daar zit, ja. Ja, waar zal ik aan beginnen. Heel kort, ik kom uit een hulpverlening in het onderwijs, een tijdje ingewerkt en toen was ik als puber altijd een beetje aan het strijden met mijn dieet en met mijn gewicht en dat stuk. Dus ik had een leraarsopleiding gedaan waar ik een trainings-certificaat had voor gehaald en ik dacht “Ik wil wel iets voor mezelf, kom op sociale vaardigheden en zo”. En op een gegeven moment dacht ik “Nee, ik moet iets met diëten doen”, want dat is zo een struggle voor mezelf dat ik daar heel geïnteresseerd in was daarover te leren en vooral over de achtergrond van mijn eetgedrag, en ik dacht waarom kan ik nu niet gewoon een stuk chocolade eten, maar eet ik gelijk de hele reep op? En daar was ik heel veel over aan het lezen en dacht ik “Ja, als ik daar zoveel kennis over aan het vergaren ben is het misschien leuk om dat door te geven”. Dus toen ben ik in 2004 nooit meer een dieet begonnen en dat heb ik elf – twaalf jaar gedaan en dat ging vooral over de achtergrond van eetgedrag, het berekenen van je patroon, het emotie-eten, het zien van “wat is nu echt de oorzaak van mijn eetgedrag”. Dus helemaal niet over calorieën en dergelijke. Mijn missie was om de hele wereld te laten stoppen met diëten. Dat is nog niet helemaal gelukt. Maar ik zie wel dat er wat meer… dat het hele crash diëten dat dat in ieder geval wat meer van de baan is. En toen dacht ik, “Ja nu heb ik dat elf – twaalf jaar verteld, ik vind het wel leuk om iets anders te gaan doen”. Maar wat dan? Dus toen ben ik…

N: Was je zelf ook verder met dat hele eetpatroon, was je daar ook een beetje uit, voor jezelf?

A: Ja. Ik merk dat, en ik merk nu, want ik zie al heel wat meer overeenkomsten dat ik de dingen waar ik zelf mee worstel, die vind ik het leukst om door te geven, the best way to learn is to teach. En dat werkt voor mij heel erg. Ik merkte dat toen ik stopte met diëten, dat dat mij dat zoveel rust gaf en zo veel *zucht*. Ik ging niet meer achter elke rage aan. Ik ging veel meer naar mezelf luisteren, kwam veel lekkerder in mijn lijf, en na die elf-twaalf jaar was het voor mij een natuurlijke noodzaak om daar nog iets mee te doen. Ik was eigenlijk een beetje weg, want ik wist het eigenlijk wel en ik vond het eigenlijk wel okay zo. En toen dacht ik, ja, voor mij was het eigenlijk altijd heel simpel om keuzes te maken met mijn opleiding en met mijn bedrijf en opeens wist ik het niet meer. Dus toen ben ik VIBE- interviews begonnen en dat ben ik gaan doen met mensen die ik tegenkwam of die ik kende waarvan ik dacht, die volgen hun passie, die doen echt gave dingen, die volgen hun hart. En ik wou weten, hoe doe je dat nou? En ja, hoe volg je je pad op, hoe blijf je op je weg, hoe maak je keuzes? Dus daar heb ik nu inmiddels al een vijftig interviews van gedaan, denk ik. En dat ben ik ooit begonnen meer ook voor mezelf en ik dacht nou dat is misschien voor anderen ook leuk. In die drie jaar ongeveer ben ik dus heel erg gaan kijken: wat vind ik nou leuk, wat zou ik willen doen, wat past bij mij, waar zit energie op? En hierin merkte ik weer, het duurde me veel te lang, en nog steeds, maar juist doordat het te lang duurde, merkte ik ook dat het mijn worsteling is, maar ik zie ook dat andere mensen daarmee worstelen. Ja, wat vind je nou leuk en waar word ik nou blij van, wat wil ik nou gaan doen? Dus die vibe, dat blijft in beeld en nu is mijn nieuw bedrijf ook: Vibe en VIBE staat voor verbinding, inspiratie, beleving en energie. En ik ben nu vooral bezig met ondernemende vrouwen hoe zij zichtbaar worden en in actie komen, maar vooral ook te doen wat ze leuk vinden. En dat is precies wat ik zelf ook aan het doen ben.

N: En daar staat Vibe ook helemaal voor, voor die tribe van mensen, van bewuste vrouwen, die hun passie willen volgen, dat heb ik jou al een paar keer horen zeggen. En die vijftig interviews, wat hebben die jou gegeven?

A: Ja, die hebben heel veel inspiratie gegeven. Het komt erop neer dat, voor mij, dat ik heel dicht bij mezelf blijf. Dat je het eigenlijk vaak zelf wel weet, en dat het ook soms gewoon lef is om het ook te gaan doen. Ook het durven falen, ik heb toch ook het liefst dat het in een keer goed gaat, dus het durven falen, gewoon de stappen nemen en het hoeft niet te lukken, je hoeft ook helemaal nog niet te weten waar je helemaal heen gaat, al die bedrijfsplannen over vijf of binnen tien jaar, dat heb ik een beetje losgelaten. Dus veel meer, voor mij, ik merk heel erg dat als ik met mensen aan het praten ben en dat er bepaalde ideeën komen, dat er dan energie op zit en dan voel ik mezelf in de actie gaan of zo. Dan denk ik: oh, daar wil ik wat mee. En als dat blijft, dan weet ik dat dat een goede keuze is, zeg maar.

N: Dus onder die paraplu van VIBE, dat is waar jij je bedrijf omheen bouwt, die paraplu. En wat is dan eigenlijk de gemene deler van wat jij de ander geeft daarin?

A: Wat ik boeiend vind, daar zat ik vanmorgen even aan te denken, dat ik dacht met ik ben nooit meer op dieet, bekeek ik altijd van „Zoek het niet in een dieet, zoek het niet in de buitenwereld”. En eigenlijk merk ik dat ik dat met VIBE ook weer doe. Zoek het niet in de marketing-trucjes, zoek het niet in de buitenwereld, maar kijk wat bij jou past. Want dan kom je in die flow, zeg maar.

N: Is dat een toegevoegde waarde in al die VIBE-producten die je aanbiedt? Dat je iemand uitnodigt om naar binnen te gaan en daarna ook behelpt?

A: Ja, dat is de eerste stap, zeg maar. Dus vooral inderdaad, was past bij jou, want ik merk dat ik zelf ook nog steeds gevoelig ben voor die Marketingtrucjes dat ik daar denk: Oh, ja, als ik het nou zo doe, dan doe ik dat en dan doe ik eerst een weggever en dan een webinar en dan haal ik ze binnen met een hele bijzondere prijs, je kent het wel. En toen dacht ik, dat past niet bij mij, weet je, en misschien doe ik wel een aantal van die dingen maar het moet kloppen. Dus ik heb wel eens mezelf horen zeggen over een webinar en nu het beste programma ooit en je moet nu beslissen, en… En dat voelen de klanten natuurlijk ook dus de eerste stap is gewoon doen wat klopt. Maar andere stappen die ik zo belangrijk vind is dat ik ook zie dat bepaalde onlineprogramma’s die natuurlijk nu booming zijn, die zijn waarschijnlijk heel erg goed, maar je moet het toch wel helemaal zelf doen. En ik wil juist met elkaar die actie gaan creëren. Dus niet alleen enkel de kennis maar vooral ook het doen. Dus als je zegt „ik wil videootjes maken” dan gaan we dat gewoon ook doen. Of „ik wil mijn website verbeteren”, dan gaan we ook echt die stappen nemen, met elkaar.

N: En daarbinnen biedt je producten aan waarin jij mensen eigenlijk helpt in beweging te komen om het te doen? Is dat het?

A: Ja. Ik had afgelopen week een lekker dagje vloggen, een lekker dagje website-bouwen. Ik had het eerst Masterclass genoemd, omdat ik dacht, dat klinkt echt waardevol. Ik dacht: „nee, ik wil gewoon een lekker dagje vloggen”. We hebben nu bedacht met mijn boek sound valt weg

Dus een lekker dagje ondernemen, dat je eigenlijk gewoon kan komen, en we doen (onduidelijk – 8:45) en dat je kan zeggen, „Joh, ik heb een to-do-lijst, ik wil graag iets met mijn website of iets met mijn administratie of ik wil iets met mijn nieuwsbrief”, en dat je ook echt aan de slag kan, en dat er dus ook allemaal experts rondlopen waarvan je kan zeggen, „Oh help mij even, want ik kom er niet helemaal uit”. Want wij ondernemende vrouwen zijn natuurlijk heel veel alleen thuis achter de computer of in het algemeen best veel alleen aan het werk. En dat vind ik echt jammer, want je kan zo simpel en gemakkelijk elkaar helpen, dat ik dat wil gaan faciliteren, zeg maar, met de VIBE-Club.

N: Leuk! En hoe zie je die VIBE-Club voor je? Als je even achterover gaat hangen en dromen, hoe zie je dat dan voor je?

A: Ik zie het voor me als een soort community met de ondernemende vrouwen die allemaal hun hart volgen, allemaal doen wat ze leuk vinden. Die regelmatig bij elkaar komen, waarbij ik ook zie een soort oefenavonden, waar je denkt, „Joh, ik wil een keer een workshop doen, ik wil wat uitproberen”. Een keer een intervisie met elkaar, ook een lekker dagje ondernemen, een soort verdiepingsworkshops die de leden dan zelf aan elkaar kunnen geven, en vooral ook die actiedagen zeg maar, dat je gewoon met elkaar dingen gaat doen. En dan weet je, „Ik kan jou eventjes helpen met de Facebook-live video’s, en jij kan dan mij helpen met mijn website of met wat-dan-ook”. Het is zo simpel soms, en ik merk ook in de tijd van „nooit meer op dieet”, dat ik heel veel zelf heb uit zitten zoeken, en daardoor weet ik nu heel veel, maar dat heeft me ook enorm veel tijd gekost.

N: Ja, dus je wil eigenlijk een soort club creëren, waarin iedereen zijn eigen expertise kan inbrengen, waar iedereen elkaar kan helpen en in een clubhuis waar we een keer op dezelfde tijd of online elkaar kan tegenkomen?

A: Ja. Dat je altijd met elkaar op een festival of een workshop-dag of een… weet je dat soort dingen, dat is heel gemakkelijk te realiseren. En volgens mij heel waardevol, om daar elkaar te ontmoeten.

N: Ja. En wat is er nu waarin je bijdrage heel zichtbaar is? En wat zijn je producten die je nu aanbiedt en je verdiensten?

A: Ik heb wel een hele leuke weggever natuurlijk gemaakt. En dat is „in 40 stappen ben je meer zichtbaar”. Dat zijn ook, weet je, omdat ik dat graag wil, hele kleine stappen voor extra zichtbaarheid. Dus dat gaat een stuk een aantal stappen over je website, „Kijk eens of je dit hebt, kijk eens of je dat hebt, kijk eens of je dit kan verbeteren”, social media, vloggen, bloggen, podcasten. Dus daar heb ik die thema's, dus website, bloggen, vloggen, podcasts en social media. Daar heb ik ook wat online keuzes bij. En ik ben dus nu bezig met een lekker dagje vloggen, een lekker dagje website. Na de zomer gaan we dus een lekker dagje ondernemen doen, gaan we ook met bepaalde thema's werken. Dus dat ben ik nu zeg maar aan het ontwikkelen.

N: Dus als ik aan Angele denk dan is het de zichtbaarheid dat het woord is? Het doen, begrijp ik ook? Samen?

A: Ja.

N: Nog iets, wat ik vergeet?

A: Nou vooral vanuit je goede vibe, dus vanuit je eigen vibe, dus je hart volgen je passie. Dat, zeg maar.

N: Zo dicht mogelijk bij jezelf?

A: Ja.

N: Een trucje dat bij iemand anders werkt en dan… Mooi.

A: Ja.

N: Want ik heb echt zoiets, als ik dan aan zichtbaarheid denk en je hebt zoveel tips, kleine tips, kleine stapjes waarmee ik het kan doen. En waarom is zichtbaarheid zo belangrijk dan?

A: Het is natuurlijk het stuk, want je kan een prachtig bedrijf hebben maar op het moment dat niemand dat weet, dan is dat natuurlijk niet zo heel erg handig. En wat ik ook heel leuk vind, is ik had van de week iemand die dacht „Nou wat kom ik hier doen? Ik vind video echt verschrikkelijk, ik wil mezelf niet terugzien, maar toch heb ik het gevoel dat ik hier iets wil”. Die had een heel mooi ervaringsverhaal, dat ze op de video had gezet, en waarvan ze later ook zei, „Oh dit is namelijk heel leuk, als ik gewoon over mijn ervaringen kan vertellen. Dan kan ik het gewoon vanuit mezelf doen. En dan is het niet zo moeilijk”. Dat stuk, die schop onder de kont, of net dat duwtje de goede kant op, dat vind ik superleuk en dan vind ik het geweldig om dan iemand te zien en dan denk ik, „Ja, ga maar gewoon doen, weet je, laat je gewoon jezelf maar zien”. In plaats van al die stemmetjes die zeggen „Ja maar…”, „Wat heb ik nou te vertellen…” en „Mensen zitten niet op mij te wachten”. En mensen zitten wel op jou te wachten.

N: Dus als ik bij jou ben geweest dan heb ik een stap gezet in mijn zichtbaarheid eigenlijk en dat maakt niet zoveel uit en dan ga jij kijken naar „Wat past bij jou”. En dan wordt er namelijk heel veel over dat online-zichtbaarheid gezegd maar wat nou als filmpjes maken helemaal niet bij je past? Want dat is natuurlijk niet alleen maar zaligmakend. Dus je pakt meer dingen mee dan alleen maar video en website en dat soort dingen.

A: Nee, want ik zie ook heel wat mensen die dan het idee hebben van „Ik moet gaan vloggen want dat is goed voor mijn zichtbaarheid”. Maar op het moment dat je niet fijn overkomt, of te onzeker of te moeilijk of te hakkelend of… Dan, weet je, is vloggen eigenlijk helemaal niet zo fijn. Dan klopt het niet bij je en dat zien mensen, dat voelen mensen. Dus dan kom je niet over zoals je wil overkomen. Maar dan zijn er allerlei andere manieren waar je zegt, „Nou, ik vind Podcasts misschien wel leuk, dat is alleen maar audio, dat vind ik minder spannend” of „Nou schrijven is veel fijner voor me”. Er is altijd wel een manier die bij je past.

N: Ja. Mooi. En hoe werkt het bereik van al die expertisen, bijvoorbeeld die 50 interviews, ga je daar nog iets mee doen of staat het er en kunnen mensen dat zien?

A: Ja. Het staat er, mensen kunnen het zien en ik heb nog steeds wel zo een soort verlangen dat ik denk, „Ik zou van elk interview wel een aantal goede tips eruit willen knippen”, maar dat is zoveel werk, dat ik daar nog niet aan toe ben gekomen. Ik dacht, „Dat moet ik misschien uitbesteden”. Dat zit wel in mijn systeem omdat ik denk, het zit zo, ik heb laatst van de week, gisteren kwam het interview met Erik Smithuis online. Ja, supergave tips. En dan dacht ik, „Een aantal van die tips zou echt leuk zijn, voor al de beste tips uit alle VIBE-interviews, superleuk”. Maar ja, dat moet ik denk ik uitbesteden, dat geloof ik niet dat ik dat ooit zelf ga doen.

N: Of elke dag eentje doen, hé, stapje voor stapje.

A: Ja, dat is waar. Maar dit zijn interviews van vaak ruim een halfuur, drie kwartier.

N: Ja.

A: Zelfs eentje per week is al een aardige prestatie, denk ik.

N: En als je om je heen kijkt en ik zou aan de mensen waarmee je hebt gewerkt vragen, „Waarom moet je bij Angele zijn?” Wat krijg je dan vaak terug, wat zeggen mensen over jou?

A: Leuke vraag. Vooral dat enthousiasme en dat ik mensen mee kan krijgen.

N: Ja.

A: Heb ik ook met Nooitmeeropdieet altijd teruggekregen van „Joh”, als ik een webinar had gegeven, „Mensen konden we weer aan de slag, ze was enthousiast, je voelde weer de energie”. Ja, dat is mijn grote kracht.

N: Ja, dat denk ik ook inderdaad. En het is mooi dat je dat hebt teruggegeven en dat je hebt aanvaard van nooit meer op dieet, dat is gewoon wie jij bent.

A: Ja.

N: En dus als je even vastzit, of als je even niet meer ziet, „Wat is mijn volgende stap in het ondernemen?” , en in dat licht gaan staan en dat hoeft niet op dat podium te zijn of letterlijk in het licht, dan ben jij de aangewezen persoon volgens mij, als ik jou zo hoor.

A: Ja, en het is ook, ik ben ook altijd op zoek naar simpele, gemakkelijke oplossingen. Weet je, het is soms zo ingewikkeld en je zegt „Ja, ik moet allemaal dit en ook met video’s” dan denk ik, „Niet al mijn VIBE-video’s zijn even goed qua kwaliteit, beeldkwaliteit, geluidskwaliteit. Maar ik zet ze wel online, weet je, dan zijn ze maar wat donkerder of dan zijn ze… Ja, dan is het… zit er een stukje in waar er… één keer had ik een stuk achtergrond wat vrij hard was. OK, het zij zo, weet je. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn. Een struikelblok waar ook veel mensen denken, „Ja, maar, ik moet nog eventjes dit verbeteren, moet nog eventjes dat.…” Nu kan het nog niet, met een boek schrijven of een film online of wat-dan-ook, waarvan ik denk, „Doe maar gewoon”, weet je, want je hebt iets te vertellen, dus het is gaaf om dat dan ook te laten horen.

N: Ja, en door het doen blijf je in beweging en anders kom je vast te zitten en wordt de drempel alleen maar hoger natuurlijk. Dus ja, ik denk dat het doen ook een grote kracht van je is.

A: Klopt, ja.

N: En staat er nu nog iets in de planning voor de komende tijd? Of is het in de zomervakantie nog een beetje rustig?

A: Ja, de zomervakantie is nog redelijk rustig, dat is voor mij altijd, ik zit nu in Drenthe, dat is altijd voor mij een inspiratieplek om daar eventjes alles op een rijtje te zetten en de focus wordt nu na de zomer het dagje ondernemen, dat ga ik nu uitwerken en dat gaan ook mensen leuk vinden die nu luisteren, ik zoek experts op bepaalde gebieden die het leuk vinden om mee te doen met zo een dagje ondernemen. Moet nog even uitvogelen hoe het er precies uit gaat zien maar ik denk in ieder geval met soms een deskundigheid bevorderende workshop over een bepaald thema maar ook vooral mensen die gewoon in actie komen. Dus dat wordt de focus voor na de zomer en mijn wens is ook wel om weer een festival te organiseren, een VIBE-festival, waarin dus allerlei workshops over zichtbaarheid, maar ook over je hart volgen, komen.

N: Wauw.

A: Dus die zit wel ergens in November, zit die voor mij in de planning.

N: En je noemde dat je weggever, en die kan iedereen gewoon nu… waar moeten ze dan naartoe?

A: Gewoon naar angelebakker.nl, en dan komt hij er vanzelf op.

N: Mooi! Daar kunnen we in ieder geval ook zien wat je allemaal te bieden hebt.

A: Ja. Absoluut.

N: En zo een dagje ondernemen, daar bestaat een vast programma voor, een thema, want het is vrij breed, dus wat moet ik mij daarbij voorstellen?

A: Nou, als ik dan even vraag, „Wat zou jouw behoefte zijn?”

N: Ja, dat is altijd een leuke vraag, daar krijg je natuurlijk 100.000 behoeften, dat vond ik dus… Ja weet je, hoe breder het is, hoe breder je natuurlijk ook mensen krijgt met hele open vragen. Dus ik merk dat ik niet geïnspireerd word door een dagje ondernemen, terwijl een dagje vloggen of een dagje video of een dagje de volgende stap zetten of een dagje met die expert, dat ik dan beter kan voelen, „Ah ja past het nu bij mij of past het niet bij mij”. En misschien is een dagje ondernemen wel geschikt voor ondernemers die net starten of zo. Ik weet niet, maar ik zit een beetje te voelen van wat zou dat dagje ondernemen mij dan kunnen brengen en hoe ziet dat eruit en hoe kan ik beoordelen of het wat voor mij is?

A: Ja. Wat ik zelf merk, is dat op het moment dat je thuis aan het werken bent, dus die takenlijst die alle ondernemers hebben, dus administratie, website, nieuwsbrief, allemaal van die praktische taken. Weet je, dan heel vaak daar zit en dat het fijn is als iemand even met je meekijkt van „Hey, klopt die nieuwsbrief zo?” of „Is die foto goed” of „Wil je even kijken naar die tekst?”

N: Maar is het zo dat er vijf mensen zitten die hun eigen takenlijst afwerken en ondertussen even spannen met elkaar maar wel gewoon even hun eigen ding aan het doen zijn?

A: Ja.

N: En wat is jouw rol daarin dan?

A: Het idee is dat we toch een soort check-in hebben, dus kijken van „Okay, even kennis maken, wie zijn we, wat doe je, wat is je expertise?”. Vervolgens, „Wat ga je nou doen, wat zou je willen bereiken op deze dag?”. Dan ga je vervolgens aan de slag en dan zijn er dus een heel aantal experts waar je eventjes aan hun mouw kunt trekken van „Joh, help mij even want ik ben bezig met mijn website en ik kom er niet uit”. Dan zou ik op de dag tussendoor een of twee workshops willen inplannen die je mag doen, hoeft niet maar een beetje deskundigheid-bevordering, dus afstuderen via Instagram. Of vloggen via Facebook-live. Nou, die kan je dan eventueel volgen. Maar je kan ook gewoon doorgaan met je eigen taak. En op het einde van de dag doen we dan weer een check-out van „Hey, hoe is het gegaan, waar loop je tegenaan, waar heb je nog hulp bij nodig?”. Dus dat is een beetje nu het globale idee wat ik zelf in mijn hoofd heb.

N: Dus een soort Seats2Meet-achtig concept, van „We doen allemaal ons eigen ding maar we zijn wel samen en ondertussen hebben we wel nog wat koffiepauzes waarin we deskundigheid kunnen vragen”.

A: Ja.

N: Okay. Nu snap ik het al wat beter. Leuk!

A: En dan kan er een soort mastermind of een intervisie of een soort durf-te-vragen sessie of … ik heb nog veel meer ideeën, maar…

N: Ik hoor het al! Mij mag je ook gaan beraden, wat eerst…

A: Ja. Het is wat mij lijkt een lekker dagje vloggen, lekker dagje website ga ik ook alweer plannen want dat is veel specifieker zeg maar. Dus dat is voor mensen die echt zeggen dat of dat. Maar bij die workshop website was mijn boekhouder er ook even, die was bezig met een programma. Hij zei „Oh, wat zou je bedenken bij een knop voor dat en dat. Wat voor een tekentje moet dat zijn?” En dat zijn van die taken waar je zelf dan over denkt, „Oh wat zou ik nou bedenken? Wat zou ik nou bedenken?” En waarbij je denkt, „je moet dat doen, je moet dat doen”. Oh, fijn. Dat maakt het echt heel prettig. Als je zelf je vraag kan stellen en vervolgens denkt „Oh ja, daar heb ik nog niet aan gedacht, leuk, handig”.

N: Ja, dat kan dan heel concreet zijn. Maar dan kun je je ook even achteroverleunen en denken ik zit over mijn volgende stap te twijfelen en…

A: Ja. Precies, ja.

Na: Leuk! Spannend allemaal!

A: Vind ik ook!

N: Dit gaan we nog een beetje laten sudderen en dan komen er wel concrete voorstellingen van jouw kant uit. Blijf je deze interviews doen?

A: Deze interviews blijf ik zeker doen! Ik merk dat ik van dit interview daar zit ook nog wat in waarvan ik denk, „Ja daar wil ik iets meer mee”. Want ik merk dat het mij… Ja, in het begin dacht ik, ik ben geen interviewer want daar heb ik nooit een opleiding voor gedaan. En nu heb ik er inmiddels zoveel gedaan dat ik ook wat meer vertrouwen krijg. Dan denk ik, „Ja dit kan ik wel op een bepaalde manier neerzetten”.

N: Je bent nieuwsgierig, volgens mij is dat het beste talent voor een interviewer.

A: Ja. En ik merk dat daar dus heel veel energie op zit. Ik word echt heel blij van deze interviews dus toen dacht ik, „Ja daar wil ik wel gewoon iets mee”. En toevallig heeft Arianne me aangeboden om met me samen te gaan kijken, hoe zou ik daarmee iets kunnen doen? Want daar kijk ik ook van, het is voor mensen heel fijn om in het licht gezet te worden, of om over een bedrijf te kunnen vertellen. Nou daar merk ik zelf nu ook, als je de vragen krijgt, is het heel fijn om te vertellen, in plaats van dat je zelf voor de video gaat zitten van „Ik ben Angele Bakker en ik werk bij VIBE”, weet je.

N: Ja, absoluut, het is veel ontspannender, de drempel is voor mij ook lager want ik ben ook echt geen video-fan. Ik denk van „Nou, daar zit ik weer”. En in een dialoog reageer je inderdaad op de nieuwsgierigheid van de ander en de vragen en het gaat veel moeiteloser voor mij ook, dus… Leuk dat je dat met Arianne gaat bekijken.

A: Ja! Dus daar komt ook nog een vervolg.

N: Top! En heb je nog wat tips voor zichtbaarheid voor ons? Een makkelijke die eigenlijk hele vele mensen vergeten, maar die weet je eigenlijk zo? Misschien is het wel een hele lastige vraag, maar…

A: Nou, nee, er zijn daar heel veel tips namelijk dus zit ik te denken welke zou ik nou kiezen? De eerste is vooral gewoon doen. Als je voelt van „Hey ik wil het eigenlijk wel maar ik durf het niet”, gewoon doen! En soms zijn er ook van die simpele tips, ik zie nog zo vaak op Facebook of op de website dat vanuit Facebook, dat er heel moeilijk te klikken is op websites of dat op je website je plaat of je e-mailadres niet zo duidelijk is of van die contact dingen dat ik zit soms te zoeken en denk „Waarom heeft dat iemand nu niet slimmer ingedeeld”? En vooral op Facebook zie ik soms de link naar je bedrijfs-pagina of naar je website dat die allemaal niet kloppen. Dus dan wil ik eigenlijk weten wat iemand doet maar dan denk ik Ja, daar kom ik niet achter.

N: Ja. Dat haat ik ook inderdaad.

A: Ja, dus eigenlijk een simpele waarvan ik denk Zorg dat die links en zorg dat die profielen in orde zijn, dat mensen die jou willen vinden, jou ook makkelijk kunnen vinden.

N: Help je mensen daarbij, met hun profielen?

A: Ja.

N: Mooi.

A: Ja.

N: Nou, volgens mij heb jij echt genoeg in huis om mensen te helpen met hun zichtbaarheid. Je bent gewoon de zichtbaarheids-diva of zo!

A: Nou dat is wel grappig, het maakt het wel steeds helderder voor mezelf dat ik met Vibe die combinatie met doen wat je leuk vindt en dan nog vervolgens in actie komen, ja dat klopt heel erg bij mij. En hoe dat er precies uit gaat zien dat is voor mij ook wel spannend. En daarin probeer ik ook een beetje in het niet weten te blijven, zo van Okay, misschien ga ik wel meer interviews doen of misschien komen die dagjes ondernemen er wel of niet maar ik merk dat dan de ideeën waar de energie op zit, ja daar ga ik dan de focus op gooien. En dan moet het ergens tot iets leiden.

N: Nou ja, het is er al, dus het kan alleen meer en meer uit gaan vouwen.

A: Ja, dat is waar, dat is waar.

N: Superleuk in ieder geval! De vragen van de kijkers, dat weet ik niet.

A: Ik heb het al gezien ik heb dus wel steeds twee kijkers, drie kijkers. Maar ik heb nog geen reactie gezien. Maar wel een hartje en een duimpje.

N: Dus ze vinden het leuk.

A: Kun je dat zien?

N: Nee.

A: Nadine kan het niet zien, ik kan het wel zien, dus mochten de mensen nog vragen hebben, dan kan dat. En anders kan het ook onder de video hé, want hij komt online en ik ga er nog een blog van maken. Nou, ik vond het superleuk om die vragen van jou te krijgen, Nadine! Dankjewel!

N: Leuk om je enthousiasme weer zo aan te wakkeren, want dat is nou echt waar Angele voor mij voor staat, dat enthousiasme en dat „Kom op en we doen het en we doen het samen”. Ik was je een beetje uit het oog verloren, maar we zijn nu weer helemaal verbonden dus ik blijf het met alle liefde volgen want het is een mooie community, dus ik denk dat het heel spannend is.

A: Mooi! Ja, het was echt heel leuk, dankjewel voor je vragen. En wij blijven elkaar sowieso volgen!

N: Doen we zeker!

A: Dankjewel!

N: Doei!