In juni 2014 had ik met drie vrienden een soort reünie etentje. Anuschka vertelde wat onder andere het koud douchen haar had opgeleverd. Zie hier haar filmpje:

Anushcka Franken, Wim Hof, Iceman

 

 

 

Koud douchen

Voor mij een reden om vanaf dat moment ook koud te gaan douchen. Na anderhalf jaar vind ik het nog steeds een ramp om die kraan naar koud te draaien. Dus hoog tijd om me ook eens te verdiepen in de ademhalingsoefeningen, yoga en meditatie van Wim Hof.

Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan aan de IJsbad workshop van Hart voor de Zaak van Dennis van de Rijt. Een bijzondere ervaring:

IJsbad workshop Angele Bakker Vibe

Pfff, koud hoor

Zijn met wat is

Mijn grootste les is om te ontspannen met iets waar je eigenlijk van weg wilt. Ik had verwacht even te dompelen en er snel uit te gaan. Maar het was de bedoeling om in de ontspanning te komen en tot mijn verbazing lukte dit.

Ik blijf dus gewoon koud douchen en ik hoop met minder weerstand.

Douche jij al koud? Ik lees graag je reactie.

Update

Na het Vibe interview met Robbie de Jong, had ik afgesproken nog een keer mee te doen met zijn workshop. En dus ook nog een keer in een ijsbad te gaan zitten. Lees hier mijn blog over het ijsbad.

Inmiddels heb ik geleerd dat het niet alleen gaat over koude training, maar ook over ademhaling, mindset en concentratie. Dat zijn onderdelen die ik nog niet heb geïntegreerd. Maar ik douch nog steeds koud af, ik tel tot 60 en ik blijf het lastig vinden. Maar ergens zal het me ook wel wat opleveren, want ik houd het nog steeds vol. Ik ben sindsdien niet meer echt ziek geweest… Wie weet is dat het gevolg van koud afdouchen…