Ik was op een evenement over onder andere geld verdienen. Een thema wat mij ook aanspreekt, ik ben vooral geïnteresseerd in andere geldstromen. Ik houd van geld op een andere manier verdienen. Maar wel met dingen die kloppen, ik geloof dat als je doet wat klopt, dan gaat geld verdienen vanzelf. Of dan wordt geld verdienen van ondergeschikt belang. Dat wil niet zeggen dat je vanzelf heel veel geld gaat verdienen.
Het begint dus bij doen wat klopt. Wat is jouw droom/ jouw vibe, waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

We blijven altijd dromen

Tijdens het evenement ging het ook over dromen. Bijzonder om te merken dat iedereen een droom heeft, ook de mensen die al succesvol en rijk zijn, zij blijven ook dromen. Dromen zijn mooi, ik geloof dat de mens van nature een zoeker is.
Maar wat als je je droom hebt bereikt? Komt er dan weer een nieuwe droom? En blijf je zo altijd dromen?

Het gevaar van blijven dromen

Als je altijd maar bezig bent met dromen te verwezenlijken, dan ben je nooit blij of tevreden in het moment. Dan ben je bezig met de toekomst, in plaats van te zien en dankbaar te zijn voor wat er al is. Veel mensen leven in de stand van ‘als ik maar…’ Als ik maar rijk was, of een relatie had of slank zou zijn… dan was mijn leven goed / gelukkig. Onderzoek heeft allang bewezen dat deze zaken je niet gelukkig maken.

Willen wat je hebt

De uitdaging zit volgens mij in kijken wat er al is, waar je nu dankbaar voor bent. In plaats van alleen maar in de toekomst te leven en te denken aan wat je nog zou moeten bereiken. Leg een boekje bij je bed en schrijf hier elke avond 5 dingen in waar je dankbaar voor bent, je zult zien dat dit je in een positievere staat brengt.
Het is vaak niet zo groot en ingewikkeld:
Geluk is heel graag willen wat je al hebt.
Ap Dijksterhuis

Niet stoppen met dromen

Je hoeft niet te stoppen met dromen, het is heerlijk om te bedenken en voelen wat je hoopt dat de toekomst brengt. En bezig te zijn met het realiseren van dromen. Maar vergeet niet te genieten van de weg. Vergeet niet te kijken wat je nu al hebt. Vaak zie je het pas als het er niet meer is.

Wat is jouw droom?

 

Leuk als je reageert!