Nooit meer op dieetIn de serie Mijn weg

Het is tijd voor een andere weg, maar ik heb geen idee welke weg. Al ruim 10 jaar bezig met Nooitmeeropdieet (NMOD), maar ik ben klaar met strijden. Er is iets veranderd, ik ben veranderd. Ik heb heel veel geleerd van NMOD, vooral ook over mezelf. Want ik ben NMOD begonnen vanuit eigen dieetfrustratie.

‘The best way to learn is to teach’.

Het gaf me rust om te stoppen met diëten en het gaf me veel kracht en inspiratie om anderen hierbij te helpen. Eigenlijk geldt dit nog steeds. Maar ik ben klaar met het opboksen tegen steeds weer nieuwe diëten, mensen die weten hoe het zou moeten, adviezen hoe het anders moet. Diëten verkoopt, mensen willen nog steeds het liefste snel en makkelijk slank worden.

Niet aan de vraag voldoen

Vanaf het begin heb ik gemerkt dat ik marketingtechnisch niet zo slim bezig was.

Want wat willen mensen?

Een snelle oplossing, waarbij ze zonder moeite snel slank worden.

Wat bied ik?

Een lang traject waarin mensen naar zichzelf gaan kijken, op zoek naar de oorzaak, deze aanpakken en vervolgens kunnen afvallen.

 

Resultaten zoveel meer waard

Ondanks dat de resultaten, met uitzondering van een paar deelnemers, niet spectaculair waren qua gewichtsverlies, betekenden de resultaten voor de deelnemers en ook voor mij enorm veel. Deelnemers kwamen lekkerder in hun vel, luisterden (vaak voor het eerst) naar hun echte behoeften, werden gelukkiger en leerden ontspannen met eten om te gaan. Resultaten die naar mijn idee veel meer waard zijn dan een aantal kilo’s afvallen (om daarna weer aan het komen).

 

Acceptatie van jezelf en je lichaam

Tijdens mijn programma Licht over Gewicht gaat het vaak niet over eten, want dat is het probleem niet. Het gaat om goed voor jezelf zorgen, jezelf mooi en belangrijk vinden. Ik merk dat eten dus ook in mijn leven naar de achtergrond verdwijnt. Eten is fijn en lekker, maar allang geen probleem meer. Dus tijd voor een nieuwe weg, de weg naar acceptatie van jezelf.

lekker in je lijf

Lekker in je lijf

Het evenement is niet voor niks omgedoopt van Anti Dieet Dag naar Lekker in je lijf evenement. Dit was dus al een teken, tijd om deze weg door te zetten. Hoe dit eruit gaat zien, zal de toekomst uitwijzen.