Via facebook kwam ik een aantal keer het Jaarkompas tegen. Een boek om het afgelopen jaar terug te kijken en vooruit te kijken naar 2017. Tijd om mee aan de slag te gaan.Jaarkompas 2016 2017 terugkijken vooruitkijken
Vanmorgen heb ik de tijd genomen om terug te kijken. Ik had dit al gedaan met mijn blog, maar de vragen in dit boek hielpen me om meer te zien wat voor jaar het is geweest.

 

Confronterend en moeilijk jaar

Het was een moeilijk jaar, waarin ik mezelf op verschillende gebieden ben tegengekomen onder andere met werk, relaties, afscheid en fysiek (vermoeidheid). Confronterend, de laatste maanden gaat het wel lekker, ik voel weer meer energie, dus kijk ik wel positief terug. Maar terugkijkend is het wel een strijd en een moeilijk jaar geweest.

Een jaar waar ik niet zoveel heb gedaan, ik had mezelf een inspiratiejaar gegeven. Ik ben ook veel aan het zoeken en leren geweest, maar ik heb minder dingen gedaan. Dat voelt als een gemiste kans.

 

Mooie herinneringen makenMooie herinneringen maken terugkijken jaar jaarkompas

Ik word blij van nieuwe ervaringen, nieuwe dingen meemaken en uit mijn comfortzone komen. Afgelopen jaar was mijn reis naar Thailand wel het meest uit mijn comfortzone. Ik ben geen reiziger en ik houd niet van warm weer… dus de uitdaging was groot. Het was een prachtige reis (dank je wel Michiel).

 

De grootste les

Afgelopen jaar ben ik erg geconfronteerd met het gevoel ‘niet goed genoeg te zijn’. Zowel in werk als in relaties merk ik dat ik mezelf klein houd. Iets wat anderen vaak niet zien of verwachten, maar waar ik zelf veel last van heb. Dit wordt dus mijn uitdaging voor 2017. Het is klaar met mezelf klein houden, hiermee ontken ik mijn kracht en grootsheid. Ik voel dat mijn kracht weer stroomt en dat ga ik neerzetten.

Wat hoop jij dat 2017 voor jou brengt?

Leuk als je reageert!