Ik ben de laatste tijd veel aan het lezen en bloggen over verslaving aan je mobiel. Zelfs in de auto kunnen mensen het niet laten om toch even te appen of mail te checken. En  ja, ook ik maak me hier regelmatig schuldig aan, al probeer ik het steeds minder / niet te doen.

Onderstaande video van Interpolis maakt indruk! Het lijkt geen kwaad te kunnen om even je telefoon te pakken. Maar kijk maar eens wat er kan gebeuren.

 

Bewust omgaan met je mobiel

Tijd om bewuster je mobiel te gebruiken. In de auto dus gewoon op stil zetten. Maar misschien wordt het tijd om te bekijken hoe vaak jij je mobiel gebruikt, hoeveel tijd jij ‘verdoet’ op je mobiel. Hoe vaak check jij je mail, facebook of andere social media platformen. Zet jij je telefoon wel eens helemaal uit?

Lees ook mijn andere artikelen over mobiele verslaving en tijd besteden:

 

In 2002 bleek al dat een GSM in het verkeer gevaarlijker is dan alcohol; lees dit artikel op NU.nl