Wat heb ik veel alleen gedaan in mijn ondernemerschap. Omdat ik het zelf wilde leren, omdat ik geen geld had of omdat ik niet wist wie ik in kon huren. Dit heeft er voor gezorgd dat ik nu veel dingen kan en een brede kennis heb. Maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik minder snel kon groeien dan ik wilde. Nu ik mijn nieuwe business aan het opstarten ben, ga ik het anders doen.

Makkelijk hulp inschakelen

Wil je een logo, een blog, een video of heb je een andere taak die je wilt uitbesteden, dan zijn er veel website waar je jouw klus op kunt zetten.

Je kunt zelf zoeken op aanbieder, op bepaalde expertise. Of je kunt je klus plaatsen zodat anderen kunnen reageren op jouw klus. Via sommige site heb je voor heel weinig geld, heel veel hulp. De grootste klus is om uit te zoeken wie er bij je past en het beste jouw taak kan uitvoeren.

Gewoon eens proberen

Ik heb zelf ervaring met de eerste twee. Via Upwork ben ik nu in contact gekomen met iemand die mij gaat helpen met het uitwerken van teksten en het neerzetten van mijn merk.

Via Fiverr heb ik regelmatig een logo/banner of plaatje laten maken. Even uitzoeken wie dit kan, maar voor $ 5,00 kun je wel een poging wagen.

Het voordeel van deze website is dat de aanbieder beoordeeld wordt, dus ze willen goed werk afleveren. Hierdoor krijg je vaak waar voor je geld.