bloem-rots-179x300Het wordt steeds meer en vaker duidelijk dat overgewicht niet opgelost kan worden met een dieet. De documentaire …. laat zien hoe onder andere portiegrootte de afgelopen jaren enorm is gegroeid. En ook het artikel van .. schrijft over dat overgewicht alles met verslaving te maken heeft. Nooitmeeropdieet biedt al bijna 10 jaar een gedragsmatige aanpak. Diëten zijn gebaseerd op honger en restricties, maar hiermee wordt de oorzaak niet aangepakt.

 

Eten is de deksel die de problemen even wegstopt

Onze hersenen zijn gevoelig voor beloningen en eten is een beloning. Eten geeft vaak echt een lekkere gevoel, het dempt vervelende emoties en biedt rust. Dit is vaak maar tijdelijk, want even later baal je dat je teveel hebt gegeten. Je denkt dat je probleem te maken heeft met controle, dat je jezelf niet in de hand kan houden. Maar het probleem ligt op een ander gebied, eten is het probleem niet.

 

Werkelijke oorzaak vinden

Zodra mensen dit gaan zien en echt gaan kijken waarom ze meer eten dan ze nodig hebben, komen ze bij de kern. Ze ontdekken dat ze eten om een bepaalde leegte op te vullen of vanuit een bepaalde gewoonte. Vanuit deze kennis kunnen mensen aan de slag met het leren omgaan met de emoties, zonder te gaan eten. Met het doorbreken van gewoontes.

 

Zelfbeeld en eigenwaarde

In de praktijk van Nooitmeeropdieet blijkt dat alles te maken heeft met het zelfbeeld en eigenwaarde. Hoe kijk je naar jezelf, hoe mooi vind je jezelf. Maar ook; kun jij jezelf op de eerste plaats zetten, gaan voor wat jij belangrijk vindt. Zonder anderen daarin tekort te doen. Maar in de praktijk blijkt dat vooral vrouwen geneigd zijn om de ander belangrijker te vinden dan zichzelf. Tijd om jezelf echt op de eerste plaatst te zetten en te ervaren dat je hiermee juist beter voor anderen kunt zorgen.

 

Wil jij ondersteuning om succesvol af te vallen. Zonder dieet weer lekker in je vel? Doe mee met de E-cursus Licht over Gewicht