Ik ben weer volop bezig met het bedenken en organiseren van nieuwe activiteiten. Ben superenthousiast en heb veel te veel ideeën. Vrijdag 17 februari is voor mij het startpunt om weer toffe activiteiten voor bewuste ondernemers te organiseren: het Soul-connect event. Ik heb twee geweldige sprekers, namelijk Rosita Belkadi en Erik Kuperus. En drie inspirerende ondernemers om de Durf Te Vragen sessies mee te organiseren, namelijk Tianne van Woudenberg, Ellis Haring en Gitte Briffa. Een event waar vragen centraal staat, aan jezelf en aan de ander. Want hoe fijn is het om elkaar te helpen en hoe belangrijk is het om vragen te durven stellen. 

Soul Connect Event, Soulful Ondernemen

En dan komt de twijfel…

Het programma is klaar en de wereld mag weten dat het event er aan komt. Maar dan komt mijn twijfel. Ik heb een hekel aan marketing, ik wil niks ‘verkopen’… Als ik in de goede energie zit, dan voel ik aan alles dat ondernemers hier bij willen zijn. Maar als ik ga zitten op deelnemers ‘krijgen’ dan ga ik in de duw- en trekstand.

Familieopstelling Erik Kuperus Soul Connect Bewuste ondernemers

Daar wilde ik wel eens een opstelling over doen en natuurlijk kwam ik hier bij Erik Kuperus terecht. Mooi hoe hij start, zonder te weten waar het heen gaat. Ik kreeg briefjes met mijn eigen naam, mijn passieve inkomsten, marketing, hobby, zingeving en nog veel meer. Ik ervaarde hoe fijn het is dat ik mijn financiën op orde heb, dat dit mij vrijheid en rust geeft om te doen wat ik graag wil.

Uiteindelijk kwamen we op succes en het gevoel hebben hard te moeten werken. Dit heb ik van huis uit meegekregen. Ik kom uit een ondernemersgezin, waarin altijd duidelijk is gemaakt dat je hard moet werken voor je geld. En succes ging over veel klanten en veel geld verdienen.

 Ik mag het op mijn manier doen

Inmiddels heb ik ervaren dat het ook anders kan, ik heb geleerd om veel meer met de flow mee te gaan, te voelen wat klopt en niet tegen de stroom in te zwemmen.

Toch blijft dat stemmetje aanwezig en in de opstelling was Erik opeens mijn vader. Ik draaide me om en de emoties kwamen. Ik wist niet dat dit nog zo duidelijk aanwezig was. Hij vroeg me te zeggen dat ik nu mijn eigen weg zou gaan. Ik zei dit tegen mijn ‘vader’, hij vond het oké en dat voel ik ook. We ronden de opstelling af met een dikke knuffel en ik voelde dat er iets verschoven is. Ik mag het op mijn manier doen en het hoeft niet te lukken. 

 Een experiment om het anders te doen

Hoe bijzonder was het dat ik een week later een reading kreeg van een student van Rosita, waar mijn vader ook ‘voorbij' kwam. Aan het eind voegde Rosita toe dat zij ook mijn vader voelde en dat hij sorry wilde zeggen voor waar ik de laatste tijd tegen aan liep… Dit raakte me wederom, hoe bijzonder dat deze dingen zo bij elkaar komen.

Voor mij wordt Soul Connect een groot experiment, gewoon om te voelen dat het op een andere manier kan. Dat het niet afhankelijk is van de hoeveelheid mensen die komen. De groep die mee doet en mee helpt is nu zo al bijzonder en waardevol voor mij, dat het sowieso een geweldige dag wordt. Dit is waar Soulful ondernemen over gaat. En ‘the best way to learn is to teach’. Zo heb ik dit ook altijd met Nooitmeeropdieet gedaan, dit is mijn weg.