Je website wordt mooier en aansprekender met foto’s en ook je social media bericht scoort beter met beeldmateriaal. Maar hoe maak je nou snel en effectief een mooi afbeelding.

Het is niet moeilijk, in 3 stappen maak ook jij een geweldige afbeelding:

 

Stap 1: Vind je foto

Stap 2: Bewerk je foto op de juiste manier

Stap 3: Plaats op je website of social media

 

Stap 1: Vind je foto

Op internet zijn ontzettend veel websites waar je gratis foto’s kunt vinden. Voor een foto op je website is het soms goed om te betalen, zodat je dit unieke foto hebt die precies bij jou past.

Een greep uit de beste gratis foto websites:

Pixabay – de website die ik zelf het meest gebruik

Unsplash – prachtige hoge resolutie foto’s

Pexels.com – handig zoeken en veel foto’s

The stocks – voor inspiratie, kleuren, iconen, zoeken op meerdere websites

Er zijn nog veel meer websites, maar hoe meer keuze, hoe moeilijker kiezen. Mocht je andere site willen weten, google even op ‘free stock photos’ en zie de keuzes…

Stap 2: Bewerk je foto op de juiste manier

Net als bij foto’s zijn er talloze programma’s waarmee je afbeeldingen kunt bewerken. Mijn favoriet is Canva, een super handige tool, waar je snel en makkelijk mooie afbeeldingen mee kunt maken en ook nog gratis. De gratis versie is ruim voldoende om prachtige afbeeldingen te maken.

Ga naar canva.com en probeer het uit. Wil je uitleg, vraag mijn cursus canva aan.

 

 

 

Sommige functies lukken niet met canva dan gebruik ik de online editor van Pixlr. Werkt wat ingewikkelder, maar kan ook meer.

 

 

Stap 3: Plaats op je website of social media

Als je een plaatje op je website plaats zorg dan dat je de juiste afmetingen gebruikt, niet te groot, want dan wordt je website traag. Jpeg formaat is beter dan PNG, minder groot.

Bij canva kun je per social media platform het juiste formaat maken. Plaats niet overal hetzelfde plaatje, want veel volgers volgen jou op verschillende kanalen en op deze manier komen ze steeds dezelfde informatie tegen.