In mijn ondernemerschap heb ik veel alleen gedaan. Ik wilde alles zelf weten en uitzoeken. Dit heeft me veel kennis opgeleverd, maar vooral ook veel tijd gekost. Uren zoeken naar een oplossing en dan er toch niet helemaal uitkomen. Maar ook geen geld willen uitgeven aan uitbesteden.

 

Tijd verliezen en veel alleen aan het werk

 

Ik zie nu hoe stom dit is geweest, hoe veel tijd ik verloren heb in nutteloze zaken. Maar ook hoeveel ik hierdoor alleen hebt gewerkt. Ik zie dit ook in mijn omgeving en met name bij vrouwen. Klein beginnen, veel zelf doen en geen geld willen uitgeven aan hulp. Terwijl het ook anders kan.

 

Hulp krijgen is zo ontzettend fijn

 

In het lekker dagje ondernemen heb ik ervaren hoe ontzettend fijn het is om te delen, te overleggen, vragen te stellen, feedback te krijgen. En ook buiten het lekker dagje ondernemen stel ik vragen, roep ik hulp in en geef ik geld uit om dingen uit te besteden. Dit werkt zoveel fijner. Op deze manier blijft er tijd over om te besteden aan dingen die ik echt leuk vind.

 

Het kan goedkoop en makkelijk

 

Toch ben ik nog steeds voor goedkoop en makkelijk. Het uitbesteden hoeft niet veel geld te kosten, ik zoek altijd naar slimme en effectieve manieren van ondernemen. Er zijn heel veel mensen die je graag op weg helpen en die jij ook kan helpen. Waarom dus niet wat vaker de krachten bundelen? Elkaar verder helpen.

 

Expertise delen

 

Ik ga de komende tijd alle vrouwen in de Vibe inspiratie community de volgende twee vragen stellen

  • Wanneer moeten mensen aan jou denken?
  • Waarvoor moet je niet bij mij zijn?

Verder is er een document in de Facebook groep waarin ieder haar expertise in kan zetten, zodat anderen gemakkelijk kunnen zoeken naar wat ze nodig hebben.

Doe je mee?

  • Deel je kennis.
  • Ontmoet inspirerende ondernemende vrouwen.
  • Stel je vragen.
  • Kom in actie.
  • Vind informatie over zichtbaarheid en actie.

Vibe Inspiratie Community