spoecursus verlichting tijn touberGisteravond naar Amsterdam gereden voor verlichting en nog wel een spoedcursus. Ik heb het boek van Tijn Touber gelezen en was razend enthousiast. Was dus erg benieuwd naar deze avond die in zijn woonkamer werd gehouden.

Het was een bijzonder inspirerende avond. De belangrijkste les die ik geleerd heb is dat problemen alleen in de mind bestaan. Er is een gedeelte in jezelf waarin je nog helemaal heel bent. In een meditatie gingen we op zoek naar dit deel. Ik kon het duidelijk voelen en wist waar het gedeelte in mijn lichaam zat. Ik zag ook hoe ik het mezelf soms moeilijk maak, onzeker word en ga twijfelen. Terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gaat om in het moment zijn, achter je gedachten gaan staan en van een afstand kijken naar je gedachten en gevoelens.

Jij bent je gedachten niet.
Door te beseffen dat jij je gedachten niet bent, heb je de afstandbediening in handen en kan zelf beslissen naar welke kant je gaat. Richt je je op het negatieve dan komt er meer van en richt je je op het positieve dan komt daar meer van. Makkelijke keus dus, je creëert het allemaal zelf.

Dat betekent niet dat je jezelf er buiten zet, je wordt alleen niet langer geleefd, je gaat zelf leven. Mooi om zo meer invloed te krijgen.

Weg van problemen willen.
Tijn vertelde dat mensen vaak van dingen weg willen, maar dat het nodig is om het eerst aan te gaan. Dit zie ik zo vaak terug in mijn trainingen van Nooitmeeropdieet. Mensen willen niet meer met eten bezig zijn, willen geen eetbuien meer enzovoort. In het begin vinden ze het vervelend dat ze juist meer met eten bezig zijn. Maar ze zullen er eerst naar moeten kijken, inzicht moeten krijgen hoe en waarom ze op een bepaalde manier met eten en zichzelf omgaan, voordat ze dit kunnen veranderen.
Er van weggaan helpt niet. Tijn zei dat dit een bal is die je onder water drukt. Het kost heel veel energie en uiteindelijk komt die bal boven (met volle kracht). Daarom werken diëten ook niet, je richt je op alles wat je NIET mag.

Boodschappen doen op gevoel.
Kris, de vrouw van Tijn, vertelde dat ze nooit een lijstje bij zich heeft als ze boodschappen gaat doen. Ze voelt wat haar lichaam op dat moment nodig heeft. Dit maakte veel indruk op mij en is volgens mij het ultieme doel. Want je lichaam is zo’n ontzettend mooi instrument en als je leert hier echt naar te luisteren kan het precies vertellen wat je nodig hebt. Maar voor veel mensen is dit nog een stap te ver, ze zitten teveel vast in goed en fout voedsel. Toch raad ik mensen aan meer te gaan voelen waar ze echt behoefte aan hebben, ze zullen dan ook ontdekken dat dit vaak niet om voedsel gaat, maar om hele andere zaken. Dan ontdekken ze de oorzaak van hun eetprobleem en leren zichzelf te geven wat ze echt nodig hebben.

Voor meer informatie over Spoedcursus Verlichting; zie website van Tijn: www.tijntouber.com

 

Boeken van Tijn:

Spoedcursus Verlichting Tijn TouberVerlicht leven Tijn Touberstadverlichting tijn touberHet geheim van genialiteit Tijn TouberYogi power Tijn Touber

 

 

 

 

Meer informatie over Nooitmeeropdieet: www.nooitmeeropdieet.nl