Hoeveel cursussen heb ik al gedaan in mijn leven en wat heeft het me opgeleverd? Wat verwacht ik eigenlijk als ik met een cursus begin? Ik ben dol op persoonlijke ontwikkeling, waarom eigenlijk?

Waarom willen we groeien als mens?

Ik vind het mooi om te groeien, om inzichten te krijgen, om te leren. De natuurlijke neiging van mensen is om te willen groeien, heb ik eens gelezen. Dat voelt voor mij ook zo. Maar als ik eerlijk ben heeft het vooral te maken met leren mezelf meer te accepteren, blijer worden met mezelf, mezelf beter voelen, gelukkiger zijn.

Daar spelen als deze persoonlijk ontwikkelingscursussen natuurlijk handig op in.persoonlijke ontwikkeling, groeien, in het nu, genieten

Start nu met jouw gelukkigste jaar ooit, wordt nu een betere versie van jezelf, begin met gelukkig zijn… en ga zo maar door.

 

Groeien en in het NU zijn

En ja, ik doe er ook aan mee. Het geeft me ook voldoening, ik leer mezelf steeds beter kennen. Toch blijft mijn uitdaging om te zijn met wat NU is. Afgelopen weekend heb ik de Masterclass Nonduale Coaching afgerond, ik heb in deze opleiding vooral geleerd om te voelen wat er NU is. Zo vaak gaan mijn gedachten, zorgen, ideeën naar vroeger en toekomst, maar er is alleen maar NU.

Het helpt mij om uit het streven te stappen, al blijft deze neiging sterk aanwezig. Ik doorzie het beter en vaker en het helpt om meer te genieten en dankbaar te zijn voor mijn leven op dit moment!

Waar streef jij naar?

Leuk als je reageert.