Ik ben begonnen met de Masterclass Non-dual Coaching. Kort gezegd leer ik hier om alles te aanvaarden precies zoals het is. Het thema waar is steeds weer op uitkom is:

ik ben niet goed genoeg

Deze overtuiging maakt dat ik nooit echt helemaal tevreden ben, het kan namelijk altijd beter. Mijn eerste neiging is om harder te werken, beter te proberen, nog meer mijn best te doen. Nu heb ik mezelf een inspiratiejaar gegeven, maar ook daarin blijf ik zoeken naar invulling of vervulling.

Vandaag tijdens de opleidingsdag werd mij gevraagd:

Mag je niet goed genoeg zijn?

Maak eens contact met dit gevoel, waar voel je dit? Kun je het helemaal ervaren? Ik voelde dit in mijn buik, het voelde verdrietig, maar gelijk daarna kwam er een soort rust. Wow… ik hoef niet weg van dit gevoel. Ik hoef er niet tegen te vechten, ik mag het gewoon ervaren.

Ik merkte dat mijn hoofd er nog regelmatig tussen kwam en de komende tijd ga ik oefenen met het ervaren van dit gevoel. Want ik voel aan alles, dat dit de weg is. Niet langer ontkennen wat er is, maar onvoorwaardelijk JA zeggen tegen alles wat er is.

Wat is jouw favoriete rotgevoel?

Ieder mens heeft een bepaald basis gevoel van tekort (ook wel je favoriete rotgevoel). Het gevoel waar je steeds weer op uit komt. Dit heeft vaak te maken met onderwerpen als niet goed genoeg zijn, het niet waard zijn, niet belangrijk zijn, er niet bij horen enzovoort.

De neiging is om steeds bevestiging te zoeken, om het gemis niet te voelen. Men zoekt dit in een partner, in werk, in geld, in succes, in eten en ga zo maar door. Maar dit werkt niet, iets of iemand kan nooit jouw gemis oplossen. De oplossing is juist om het in jezelf te voelen, het doorleven van het gevoel. Pas dan krijgt het gevoel de kans op echt op te lossen.

Wat is jouw favoriete rotgevoel en hoe ga jij hier mee om? Reageer hieronder…