Wat vind jij leuk om te doen, waar word je blij van, wat is jouw passie? Vragen die veel mensen lastig vinden om te beantwoorden. Want je vindt zoveel leuk of je weet eigenlijk niet waar je echt blij van wordt.

Een manier om te ontdekken wat jouw passie is, is om juist te kijken naar waar jij je aan ergert, wat jou frustreert.

Buiten jezelf zoeken

Als ik naar mijn eigen leven kijk, dan was mijn frustratie dat iedereen dacht dat afvallen (een slank lichaam) je gelukkig zou maken. Dat mensen gewoon een elfde dieet begonnen, terwijl de vorige 10 niet hadden gewerkt. En die frustratie is er nog steeds, iets zoeken buiten jezelf waardoor je hoopt gelukkig te worden. Maar ook de frustratie dat mensen zichzelf het niet waard vinden, zichzelf klein maken, zich onaantrekkelijk voelen en ga zo maar door.

Je eigen pad kiezen

Natuurlijk is dit iets wat ik ook in mezelf herken. Ik heb het ook altijd in de buitenwereld gezocht en nog steeds heb ik die neiging. Ik heb mezelf ook altijd onaantrekkelijk gevonden en was er van overtuigd dat ik niet goed genoeg was. Die overtuiging is hardnekkig en langzaam zie ik hoe ik hierin ben veranderd.

Het raakt me als ik zie hoe moeilijk mensen het zichzelf maken, dat ze niet kiezen voor hun eigen pad en plezier. Dat is waar ik voel dat ik iets te brengen heb. Doen wat je echt wilt, je eigen VIBE vinden, volgen en laten zien.

 

Wat is jouw frustratie?

Leuk als je reageert!