Het begint al op jonge leeftijd, blijkt uit recent onderzoek van klinisch psychologe Doeschka Anschutz. Jonge meisje van tussen de 7 en 9 jaar die naar slanke vrouwen kijken in videoclips en soaps zijn ontevredener over hun eigen lichaam en lijnen vaker dan leeftijdsgenoten die naar neutrale programma’s kijken.

Uit een ander onderzoek (van promovendus klinische psychologie Rachel Salk aan de University of Wisconsin-Madison) blijkt dat het lichaamsideaal voor vrouwen zo onbereikbaar is, dat vrouwen zich door denken en praten over de vorm van het lichaam en het gewicht, slechter voelen in plaats van beter. Bovendien gaan ze door die gesprekken over gewicht nog meer op hun lichaam letten, dan ze al deden!

Wat een onzin eigenlijk! Het wordt de hoogste tijd dat vrouwen zich gelukkig voelen, zonder zich zorgen te maken over gewicht of uiterlijk!

Complimenten actie op Utrecht Centraal

Daarom deelden wij op donderdag 28 april op het station van Utrecht Centraal gelukspoppetjes met complimenten uit. Om vrouwen te laten zien dat we ons leven niet hoeven te laten verpesten door kritiek op ons uiterlijk of omvang!

De actie was tegelijkertijd een uitnodiging voor de Internationale Anti Dieet Dag 2011 die op vrijdagavond 6 mei wordt gehouden bij Seats2Meet in Maarssen. Dit ‘Lekker-in-je-lijf-event’ met workshops, discussie, muziek, cabaret en een informatiemarkt helpt je bij het gelukkig zijn met je lichaam. De Anti Dieet Dag wordt georganiseerd door Angèle Bakker van Nooitmeeropdieet.nl.