Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om je verhaal helder en toegankelijk te vertellen. Video’s zijn een krachtig middel om je boodschap over te brengen, maar zonder de juiste ondertiteling kan je doelgroep je misschien niet volledig begrijpen. Ondertiteling zorgt niet alleen voor betere toegankelijkheid, maar vergroot ook je bereik, vooral in een internationale markt. Veel mensen kijken video’s zonder geluid, dus is ondertiteling noodzakelijk. 

Ik was benieuwd of AI tools, Notta en Happyscribe, de ondertieling van YouTube kunnen verslaan. Dus ik heb een korte test gedaan.

Dit is de video waar ik ondertiteling bij wilde genereren.

Hieronder zie je een vergelijking van de verschillende tools. Het is het letterlijke script van hoe ik praat, dus sommige zinnen kloppen niet helemaal, maar dat heb ik wel zo gezegd :-).

Dit is de juiste tekst:

Ga eens naar je Instagram profiel en kijk eens wat je hebt ingevuld. De titel, je tekst, welke hashtags heb je gebruikt en welke link. Je mag niet onbeperkt tekst gebruiken, dus dat is een beperkt aantal tekens zijn mogelijk.

De link gaat bij de meeste mensen naar de homepagina. Het is handig om een soort overzichtspagina te maken, want als wij iets delen over spiritime, over onze experience, over onze blog of over onze podcast, dan is het handig dat je daar dus direct terecht komt.

Dus als je hierop klikt, ga je niet naar onze homepagina, maar ga je naar een overzichtspagina. Dus dan zie je de links, dan zie je ook wat wij allemaal aanbieden. Je kan naar Rosita, je kan naar mij.

Dit is actueel, dit begint bijna. Dus zorg dat mensen die vanuit Instagram naar jou komen, heel snel op de juiste pagina komen. Veel succes!

 

 Zie hier het resultaat van de verschillende tools:

De Kracht van Video-Ondertiteling, Youtube, Notta en Happyscribe

Youtube: De Geïntegreerde Oplossing

Youtube is enorm gebruiksvriendelijk en biedt een geautomatiseerde ondertitelservice die je snel en zonder extra kosten kunt gebruiken. Dit maakt het een geweldige keuze voor beginnende ondernemers die hun eerste stappen zetten in de wereld van videocontent. De ondertitels zijn echter niet altijd even nauwkeurig, vooral als je vakjargon gebruikt, en het aantal beschikbare talen is beperkter dan bij sommige andere diensten.

 

Notta: De Innovatieve Keuze

Notta daarentegen springt eruit met zijn geavanceerde AI die zorgt voor een hoge nauwkeurigheid in transcriptie. De tool ondersteunt meerdere talen, wat ideaal is als je een internationaal publiek wilt bereiken. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de abonnementskosten en de tijd die je mogelijk moet besteden aan het bewerken van de transcripties.

 

Happyscribe: Voor Professionele Precisie

Happyscribe is de premium keuze voor degenen die op zoek zijn naar professionele kwaliteit. Met een breed scala aan talen en de mogelijkheid tot het toevoegen van aangepaste woordenlijsten, biedt het een hoge mate van personalisatie. De service heeft echter een hoger prijskaartje en kan in het begin wat complex lijken door de uitgebreide functies.

 

Conclusie

De keuze voor de juiste tool is afhankelijk van je specifieke eisen, je doelgroep en je budget. Tijdens mijn gebruikservaring merkte ik dat Youtube moeite heeft met leestekens, hoewel het qua algemene prestaties niet veel onderdoet voor andere tools. Notta blonk uit in de correcte verwerking van leestekens en was de enige tool die ‘Spiritime’ correct schreef. Happyscribe had over het algemeen de minste tekstuele fouten, maar liet soms steken vallen bij leestekens en hoofdletters. Een belangrijk punt bij alle tools is echter dat je zelf de controle moet uitvoeren, wat altijd tijd kost. In dit opzicht is YouTube de meest kosteneffectieve optie, aangezien deze service gratis is. Een groot voordeel van de andere tools is de mogelijkheid om op basis van de ondertiteling samenvattingen of blogposts te genereren.