obese rtl4Een terugblik van RTL4 om terug te kijken naar hoe het nu gaat met de deelnemers van obese. Als eerste komt Danny aan het woord, hij is inmiddels weer 220 kilo. Dat betekent dat hij weer ruim 100 kilo is aangekomen.

Allereerst mijn respect dat Danny zo open en eerlijk durft te vertellen dat het niet is gelukt en dat hij zich schaamt. Maar het was voor Danny onmogelijk om het vol te houden, hij sportte 5 a 6 uur per dag en had constant begeleiding. En dan wordt hij losgelaten, hij krijgt een vriendin, wil weer genieten van het leven en ook van eten en de kilo’s vliegen er aan. Hoe moeilijk is het om te zien hoe de kilo’s terug komen en je krijgt het niet voor elkaar om het tij te keren.

Hoe duidelijk is het dat het niet over het eten gaat… dat er echt iets anders moet gebeuren. Er moet gekeken worden naar waarom het hem niet lukt om gezond te blijven eten en te blijven sporten. Wat zit hieronder….

Zowel bij Ruben als bij Angeli is het te zien hoeveel zij hebben veranderd. Angeli verwoord het mooi; ze is voor zichzelf gaan zorgen! Ze is zichzelf het waard gaan vinden om goed voor te zorgen. En vooral ze heeft  het prioriteit gemaakt. Ze zegt terecht dat Danny het voor zichzelf moet doen. Daar zit een belangrijk punt.

Wat maakt dat Danny dit niet voor zichzelf kan doen… Als hij daar naar op zoek gaat, dan kan hij echt iets veranderen! 

Hier mijn mening over het item van RTL boulevard over Obese en andere afvalprogramma’s.

 

Psycholoog

Het verrast met dat er een  obese psycholoog is, wat goed.  Ze geeft aan dat hij geen periode heeft dat hij kon wennen aan zijn gewicht en dat hij in een vicieuze cirkel is gekomen. Ze geeft aan dat ze nu een normale discipline moet gaan krijgen. Hij moet van binnenuit dichterbij zichzelf gaan staan.  Ze geeft aan dat ze zich zorgen maakt, tja, dat weet hij ook wel. Dat doet hij zelf ook. Gaat het om discipline? Volgens mij gaat het inderdaad meer over wat ze daarna zegt, dichtbij zichzelf staan. Onderzoeken waarom hij zichzelf saboteert. Daar heeft hij hulp bij nodig.

Knap hoor dat Danny er zo open over is! Hij is altijd welkom voor coaching! Het zal een lange weg zijn, maar het gaat erom dat hij echt zaken gaat doorbreken, langzaam en definitief.

Liefde voor jezelf

Wat Wendy over liefde over jezelf zegt, is wel waar. Het gaat inderdaad over liefde voor jezelf, jezelf de moeite waard vindt, tijd maakt om echt voor jouw doelen te gaan.

Pas als je opgeeft, ga je niet meer vooruit. Je valt vaak terug in het proces van veranderen. Belangrijk is om op jouw weg te blijven, altijd weer op te staan. Je komt steeds dichterbij. Blijf hulp zoeken om jouw doelen te bereiken!

 

Wil jij een echte en blijvende verandering? Meld je aan voor de nieuwsbrief (rechts) en ontvang gratis het EBOOK Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen. Ontdek dat eten het probleem niet is en ga aan de slag met de oorzaak!