Niek-150x150

Afgelopen Maart was ik op skivakantie en mijn skileraar was Niek Reijnen. Hij vertelde dat hij werkte bij  Stichting Jarige Job, een stichting die zorgt dat kinderen uit de armste gezinnen toch een leuke verjaardag hebben.

 

Geen geld om verjaardag te vieren

Wist u dat in Nederland ruim 60.000 kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren? Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautje, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen ze niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek.

stichting jarige-job

Verjaardagsbox voor kinderen

Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een Verjaardagsbox met alles erop en eraan: versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau!

 

Memoryspel-gezond-tussendoortjeDonatie van memoryspellen

Het verhaal van Niek maakte indruk op mij en ik besloot 600 memoryspellen Gezond Tussendoortje te doneren aan stichting Jarige Job. Mede doordat juist in de armste gezinnen overgewicht vaak een groot probleem is. Het memoryspel helpt ouders en kinderen om op een leuke, speelse manier gezonder te gaan eten.

 

Wil je meer weten over Stichting Jarige Job of ze ondersteunen? Kan via donatie van geld, maar ook van spullen.