Ken je dat, dat je met sommige mensen van die mooie gesprekken hebt, waarvan je vindt dat anderen die ook zouden moeten horen. Ik raak altijd geïnspireerd als ik Marlies spreek, we durven onze onzekerheden te bespreken, kunnen elkaar tips geven en tot nadenken zetten.

Al langer had ik het idee om een podcast te maken, om onze gesprekken te delen, om te laten horen hoe wij ons pad volgen. Ik ben al langer bezig om mijn Vibe te vinden en te volgen en Marlies had vorig jaar een inspiratie jaar en heeft dit jaar een boek geschreven.

Vibe podcast serie Vind je Vibe

Je eigen pad volgen en inspireren

We praten met elkaar over hoe we onze vibe vinden, wat we doen, waar we tegen aanlopen en hoe we daar mee om gaan. We hebben geen oplossingen of snelle trucs, we willen graag doen wat we leuk vinden, ons eigen pad volgen en anderen inspireren om dit ook te doen.

Luister nu naar aflevering 1, we vragen ons af of er een juiste pad is. Is er één weg voor jou en hoe volg je die dan? Wanneer voel je dat je jouw vibe volgt? Angele hoorde van Erwin Klappe die het boek Werkgeluk mede heeft geschreven dat werkgeluk gaat over plezier, voldoening en zingeving. Hoe zorg je voor meer van dit in je werk. Het gaat vaak over moeiteloosheid, als dingen vanzelf gaat, dan voel je dat het klopt en zit je op de juiste weg.

Het gaat vaak anders dan je had bedacht

Je hoeft niet te duwen en trekken aan het leven. Kijk eens terug, pas achteraf zie je hoe goed of mooi iets was. Je vibe volgen heeft ook te maken met dat het anders kan gaan dan je had bedacht…

Het helpt om het samen te doen, dan haak je minder snel af, dan steun je elkaar en zie je meerdere opties. Weet dat er altijd plek is voor jou.

Wat wil je met je dag?

Stel jezelf de vraag wat moet ik met mijn dag in plaats van wat moet ik met mijn leven? Je hoeft niet te kiezen voor ‘altijd’ – je kunt volgen wat je leuk vindt. Ga iets doen en onderzoeken. Je ervaart door de ervaring.

Vind je vibe  – aflevering 1