Bij het Soul:Connect event heeft Marjolein Hovius van Zinnig Tekstwerk mij geholpen met mijn teksten. Wat een heerlijkheid, dit is gewoon niet mijn vakgebied en dat ontdek ik pas echt als iemand mijn teksten herschrijft. Ik kreeg op het event ook terug dat mijn teksten zo goed en aansprekend waren. 

Marjolein heeft een blog geschreven over het event en ik mag deze blog ook op mijn site plaatsen, dat doe ik natuurlijk graag. Want ik had het niet beter kunnen omschrijven.

Netwerken, hobbel of hobby?

Afgelopen vrijdag ging ik uit netwerken. Met een naamsticker op mijn blouse en een (geïmproviseerd) visitekaartje in mijn hand. Tijdens de introductie vertelde organisator Angèle Bakker dat ze het woord ‘netwerken’ niet graag gebruikt. Voor haar kleeft er een negatieve bijsmaak aan het woord. Terwijl anderen in de zaal juist van netwerken hun hobby hebben gemaakt. En ik…blijk het ook behoorlijk leuk te vinden!

Soul Connect Event Seats2meet Amersfoort CS

Ik ging naar het Soul:Connect event en ik zou gegarandeerd met antwoorden op mijn vragen en inspiratie naar huis zou gaan. Geen woord van gelogen. Daarnaast deed ik ook nog een aantal interessante ontdekkingen. En ik kreeg antwoord op een vraag die ik niet eens (bewust) had: ja, ik ben goed genoeg!

Straalangst

Intuïtief ondernemerschap was het thema: doen wat goed voelt. We begonnen met een netwerkspel (leuk!) en daarna stonden er twee ijzersterke sprekers op het programma: Erik Kuperus, systeemopsteller, en Rosita Belkadi, docent mediumschap. De aanwezigen waren allen ondernemers, sommige zoekend, sommige startend, sommige al jaren bezig. En het was interessant wat er die middag gebeurde. De deelnemers in de zaal bloeiden op. Ik zag sommigen wel een meter groeien.

“Wat is je favoriete kutgevoel?” vroeg Rosita aan de mensen in de zaal. Iedereen kwam aan het woord. 90% van de antwoorden was een variatie op: Ben ik wel goed genoeg? Ik was onder de indruk van het feit dat onzekerheid over de eigen kunnen in zo’n grote mate aanwezig was bij deze ondernemers. Ik leerde een nieuw woord: straalangst. De meeste mensen weten wel wat ze kunnen, maar durven het niet te laten zien.

De kracht van woorden

Ik ontdekte ook dat het voor veel ondernemers moeilijk is om de juiste woorden te vinden om zichzelf of hun product of dienst voor het voetlicht te brengen. Een van de deelnemers zei, ontroerd haast, tegen de sprekers: “Ik voel het wel van binnen, maar ik weet niet hoe ik het moet zeggen. Die woorden die jullie gebruiken… ik vind het zo knap.”

Ik ben onzeker over allerlei dingen, maar niet over wat ik kan of hoe ik het moet overbrengen. En die conclusie, naast de leuke contacten, was het alleen al waard om naar dit netwerkevent te komen. Erik en Rosita bedankt voor de inspiratie, ik zat op het puntje van mijn stoel. En Angele, bedankt voor het organiseren. Ik heb in de voorbereiding met liefde de juiste woorden gegeven aan je event.

 

Dank je wel Marolein voor je prachtige blog en wil je Marjolein ook inschakelen, neem contact op via:

www.zinnigtekstwerk.nlmarjolein@zinnigtekstwerk.nl

Binnenkort bij Soulful Ondernemen:

17 maart 2023: Ondernemen vanuit Human Design

21 april 2023: Durf te vragen sessie