Al eerder heb ik artikelen geschreven over dat ik zo moe was. Inmiddels ervaar ik veel meer energie, maar ‘s ochtends uit bed komen vind ik nog steeds een drama. Tijd om dit ook aan te pakken. Na wat zoeken op internet heb ik de beste tips uitgezocht.

1. Stop met snoozen

Ik kwam een mooi filmpje tegen wat helder uitlegt waarom snoozen niet goed is.

Ik heb vaker geprobeerd om te stoppen met snoozen, maar het lukte nooit lang. Dit filmpje helpt wel, want het maakt me niet fitter om te snoozen. Ik ben wat apps aan het uitproberen om me op het juiste moment wakker te maken. De apps die ik aan het proberen ben zijn; sleep cylce, sleepbot en primenap. Ik zal later schrijven welke mij het beste bevalt.

2. Pas je slaapgedrag rustig aan

Ik slaap meestal wel 8 uur, soms korter, soms langer. Ik zou wel wat minder lang willen slapen. Ik vind slapen soms zonde van mijn tijd. Maar dit blijf ik lastig vinden. Ik ga het nu langzaam aanpassen, dus de komende tijd ga ik 7.45 minuten slapen.

3. Ochtendroutine

Bij elke ochtend start ik met mediteren, maar soms lig ik dan nog in bed en val ik in slaap. Ik ga een vaste ochtendroutine bedenken, zodat ik een aantal taken die ik graag vaker wilt doen (mediteren/lezen/leren) al in de ochtend heb gedaan.

4. Ga eerder slapen

Klinkt simpel, maar ik ben regelmatig ‘s avonds weg en kom laat thuis.

5. Ritme weekend en door de weeks hetzelfdemoeite met wakker worden wekker uit bed

Het lukt me niet om in het weekend ook rond 7.00 of 8.00 op te staan, zeker niet als het de avond ervoor laat is geworden.

6. Zet de wekker buiten bereik

Dit heb ik wel eens gedaan en het kan helpen. Het is irritant, want dan moet ik mijn bed uit om de wekker uit te zetten. Dat maakt het wel makkelijker om er ook echt uit te blijven. Dus misschien toch weer overwegen.

 

Welke tips heb jij om makkelijker op te staan?