In de serie mijn weg.

Rust nemen valt niet mee, voor mij niet in ieder geval. Ik voel me nutteloos, heb steeds het gevoel dat ik wat moet doen. Dat zorgt ervoor dat ik me ontevreden voel. Maar het is ook een hele leerzame periode, ik kom dichterbij mijn gevoel te staan. Ik kan beter genieten, ook van de momenten van niks doen.

Op zoekop zoek naar meer

Langzaam komt het besef van wat echt belangrijk is. Want juist deze periode zegt alles, ik ben mijn hele leven op zoek geweest naar meer, anders of beter. Dat begon met slanker willen zijn, vervolgens succesvoller, meer spullen, een (betere) relatie, meer geld en ga zo maar door.

Nooit goed genoeg

Als ik een nieuwe telefoon of computer had, was ik even blij, maar het wende al snel. Vaak dacht ik dat een relatie zaligmakend was, maar als ik er dan in zat, bleek dat ook niet zo te zijn. In mijn werk heb ik vele trainingen en cursussen gegeven, maar het kon altijd beter of met meer deelnemers. Ik ben heel veel in de media geweest en de eerste keer was ik razend enthousiast. Maar ook dat went…

Voelen wat klopt

In deze periode is er wat veranderd. Ik voel dat mijn ‘zoeken’ naar de achtergrond gaat. Ik voel dat het leven toch gebeurt en hoe harder ik dit wil sturen, hoe minder dit lukt. Dus probeer ik dicht bij mezelf te blijven en te voelen wat klopt.

Acceptatie van alles wat er is Lekker in je lijf

Door een verhuizing met kantoor en het nog niet werken van internet, zit ik nu twee weken in Drenthe, mijn inspiratieplek. Ik voel hoe fijn het is om hier te zijn. Opeens zit ik dagenlang achter de computer mijn website www.lekkerinjelijf.nu te verbeteren. Ik voel weer dat dit is wat ik te doen heb, net zoals toen ik met Nooitmeeropdieet begon, het klopt.

Het gaat niet alleen over lekker in je lijf, maar over acceptatie van alles wat er is. Stoppen met zoeken en genieten van het leven (en je lijf).

Wat vind ik belangrijk

Hoe het er precies uit gaat zien, weet ik nog niet en hoef ik ook niet te weten. Ik voel dat er een aantal dingen zijn die ik belangrijk vind:

  • Samenwerken
  • Inspireren
  • Delen, verbinden
  • Helpen, ondersteunen

 

Met mijn vervolgprogramma Licht over Jezelf ben ik deze weg ingeslagen. Eten naar de achtergrond en jeZELF in het licht. Jezelf onderzoeken, lief zijn voor jezelf en genieten van het leven en je lijf.