In de serie Mijn weg

Wat een prachtige reacties heb ik gekregen (en nog steeds) op mijn video ‘Ik leef mijn missie’, ik ben geraakt en ontroerd.

Al lange tijd wist ik dat het nodig was om mezelf meer kwetsbaar neer te zetten, maar het heeft lang geduurd voordat ik dit durfde. Dit filmpje heb ik ook naar een aantal mensen gestuurd, die me een duwtje moesten geven om het te plaatsen (dank hiervoor!).

Bijzonder wat er dan terugkomt, dat mijn kwetsbaarheid eigenlijk heel krachtig is. Iets wat ik vaak zelf tegen mijn cliënten zeg J. Maar wat ik zelf lastig vind, ik heb geleerd sterk te zijn, door te gaan, niet opgeven. Dit heeft me vaak geholpen, maar is tegelijkertijd een valkuil.

Nu ik heb besloten om mijn ervaringen te delen, merk ik wederom dat het een drempel is om mezelf kwetsbaar  op te stellen. Tijd om mezelf weer een duwtje te geven.

 

Mezelf de tijd geven

In deze periode geef ik mezelf de tijd, probeer ik te voelen en te ervaren welke kant ik op zal gaan. Erg moeilijk voor mij, omdat ik vind dat ik hard moet werken. De stemmen in mijn hoofd schreeuwen dat ik aan de slag moet, dat ik mijn tijd verdoe en nutteloos ben. Ik probeer die stemmen te laten schreeuwen en ze geen aandacht te geven. Want zoals ik geleerd heb van Tijn Touber ‘je hebt gedachten, je bent ze niet’.

Deze video en de reacties hierop sterken me enorm in wat ik eigenlijk al wist, ik wil dichtbij mezelf blijven, mezelf laten zien, ook mijn kwetsbaarheid. De afgelopen weken ben ik veel bezig geweest met wat ik wil. Ik kwam er onder andere op uit dat ik mensen wil raken en dat is precies wat er nu gebeurd. Het mooie hiervan is dat ik zelf het meest geraakt ben en voel dat het goed is.

Dank iedereen voor de lieve, ondersteunende reacties… Ik vervolg mijn weg.