frustratie-dieetIk heb een lange weg afgelegd om te ontdekken dat eten en gewicht mijn probleem niet was en dat ik de oplossing dus niet moest zoeken in diëten en afvallen. Mijn grote wens is om zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen dat de oplossing in jezelf besloten ligt, in plaats van in de buitenwereld.

• Waarom gaan vrouwen na tien diëten toch beginnen aan het elfde dieet?
• Waarom blijven vrouwen de hoop houden dat ze in korte tijd snel en makkelijk kunnen afvallen?
• Waarom besteden vrouwen bakken met geld aan dieetpillen/boeken/pleisters en zelfs aan operaties?


Eigen dieetfrustraties

Bijna 7 jaar geleden ben ik begonnen met Nooitmeeropdieet. Uit eigen dieetfrustraties, ik voelde me altijd veel dikker dan mijn mooie, slanke vriendinnen en wilde er ook zo uit zien. Ik was onzeker en dacht dat ik me beter zou voelen als ik slank zou zijn. Maar op het moment dat ik op dieet was, kon ik alleen maar aan eten denken. Ik hield het een paar weken vol om gezond te eten en sloeg dan door. Ik at alles wat ik mezelf al die weken had ontzegd en alle kilo’s die ik zo moeizaam was kwijtgeraakt, zaten er weer bij.

Ik ga nooit meer op dieet

Mijn beslissing om nooit meer op dieet te gaan is de één van beste beslissingen van mijn leven geweest. Maar niet altijd makkelijk, want de wens om slank te zijn bleef bestaan. Ik wist dat ik op een andere manier aan mijn gezondheid en gewicht moest gaan werken, maar dit was en is een lange weg.


Luisteren naar je lichaam en ontdekken waarom je eet

De eerste stap die ik leerde is om naar mijn lichaam te luisteren, te voelen of ik honger heb en te onderzoeken waarom ik eet als ik geen honger heb. Ik ontdekte dat eten zoveel verschillende functies heeft, eten is troost, is gezellig, is gewoonte en ga zo maar door. Het gaat vooral om bewustwording, van daaruit kon ik volgende stappen maken.

Mildheid en liefde

De belangrijkste stappen kwamen pas later en neem ik nog steeds. De sleutel ligt naar mijn idee in mildheid en lief zijn voor jezelf. Hierin zie ik hoe ik stappen heb genomen, mezelf steeds meer kan accepteren, mijn lijf kan accepteren en veel lekkerder in mijn vel zit. Ik ben positiever over mezelf, kan mezelf mooi vinden en dit verandert alles.

Dit heeft namelijk tot gevolg dat teveel eten niet meer nodig is. Eten verdwijnt naar de achtergrond, je kunt ontspannen met eten omgaan, luisteren naar je lichaam en afvallen wordt hiermee minder belangrijk. En juist dan ga je kilo’s verliezen, kom je meer in balans en bereik je het gewicht wat bij je past.

Mijn doel is om vrouwen te helpen om deze weg op te gaan en vrouwen duidelijk te maken dat een dieet de oplossing niet is?

Dat afvallen er niet voor zorgt dat je een ander, beter, mooier persoon wordt. Maar dat het gaat om goed voor jezelf zorgen, lief zijn voor jezelf zijn, tijd nemen, je passie volgen enzovoort.

Stop met de oplossing buiten jezelf te zoeken, ga naar binnen, ontdek wat je echt nodig hebt en je zult ervaren dat dit je veel verder brengt dan afvallen je ooit zal brengen.

Help je hulp nodig om deze weg te gaan bewandelen, meld je aan voor het programma Licht over Gewicht